Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bøden på 220 mio. kroner ligger inden for rammerne af det forventede beløb og bliver betalt til SØIK og anklagemyndigheden i Kiel, Tyskland. PR-foto

Hempel betaler bøde på 220 millioner kroner - og har nu ryddet op

I 2017 identificerede Hempel ulovlige salgsaktiviteter i Tyskland, andre lande i Europa samt i Asien og anmeldte selv sagerne til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). Men firmaet i Kgs. Lyngby ser nu frem og nærmer sig omsætning på 3 mia. euro.

Af Sara Sulkjær og Troels Lykke |

De ulovlige ulovlige salgsaktiviteter i Tyskland, andre lande i Europa samt i Asien blev øjeblikkeligt stoppet, og de ansvarlige medarbejdere blev afskediget.

Hempel har således ryddet op internt og investeret kraftigt i at etablere særdeles faste rammer for compliance, fortæller Hempel i en pressemeddelelse.

Hempel betaler

Hempel A/S og Hempel (Germany) GmbH har nu modtaget en bøde og accepteret at betale 220 millioner danske kroner for de ulovlige aktiviteter.

Bøden ligger inden for rammerne af det forventede beløb og bliver betalt til SØIK og anklagemyndigheden i Kiel, Tyskland.

De 123 millioner blev indregnet i Hempels årsregnskab for 2016 og den resterende del af beløbet i 2018-regnskabet.

Hempel har samarbejdet med og haft fuld tillid til myndighederne gennem hele processen.

- De ulovlige aktiviteter var et direkte angreb på Hempels kunder, kultur, værdier og alle vores kolleger, siger Henrik Andersen.

- Vi er en global virksomhed med 6.500 medarbejdere og loyale kunder, der har vist os tillid. Vi har investeret betydeligt internt og eksternt for at forhindre compliance-sager fremover og for at genskabe tilliden. Det er prisen, vi har måttet betale for at handle non-compliant. Vi har ryddet op, og vi er videre.

2018 var et meget tilfredsstillende år

- 2018 var et meget tilfredsstillende år, som markerer, at vi er halvvejs på Hempels store transformations- rejse. Vi leverede positiv organisk vækst på fire procent i det sidste kvartal, fik implementeret en turn- around for vores forretning i Asia-Pacific, og vi bød J.W. Ostendorf velkommen i Hempel-familien, siger Henrik Andersen, Group President og CEO i Hempel.

- Det giver os et stærkt udgangspunkt for 2019 og frem, fortsætter.

Hempels omsætning steg med 1,5 procent i faste valutaer i 2018 og EBITDA-marginen endte på 10,8 procent.

Ekskluderer man J.W. Ostendorf, lå den organiske vækst på -1,4 procent og EBITDA-marginen på 11,8 procent. Det er et tilfredsstillende resultat, de udfordrende globale markedsforhold taget i betragtning.

Hempel fastholdt sit fokus på at frigive arbejdskapital. Siden 2016 har virksomheden frigjort EUR 166 millioner likvider ved at optimere sine net working capital-processer.

Justerer man for effekten af opkøbet af J.W. Ostendorf, blev Hempel gældfri i 2018 og har nu friheden til at forfølge sine ambitiøse vækstmål gennem større opkøb og stærk organisk vækst.

Fordoblede sin europæiske husmalingsforretning

I 2018 blev J.W. Ostendorf budt velkommen i Hempel Gruppen. Firmaet er en husmalingvirksomhed, som primært opererer i Tyskland og Frankrig. Opkøbet fordoblede Hempels husmalingsforretning i Europa og bidrog med en salgsomsætning på EUR 39 millioner i fjerde kvartal af 2018.

Efter opkøbet etablerede Hempel Decorative Europe, en ny forretningsenhed, som forener J.W. Ostendorf og Crown Paints, der har base i UK og Irland. Decorative Europe vil blive førende inden for husmaling med både egne brands og private labels i Europa og vil servicere retail-kunder såvel som husejere.

Hempel nærmer sig målet om en omsætning på tre milliarder euro

2019 bliver, ifølge Hempel, et år i fremskridtets tegn. Det globale marked for maling ventes at tage fart, og Hempel forventer at levere en organisk vækst på linje med eller lidt bedre end markedet generelt.

Som en førende virksomhed i den globale malingindustri, forventer Hempel også at optage flere virksomheder i Hempel Gruppen, efterhånden som Hempel nærmer sig målet om en omsætning på tre milliarder euro.

content-loader
content-loader
content-loader