Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
CEO Lars Petterson. PR-foto

Årsrapport 2019: Hempel tilbage i vækst og klar til nye opkøb

Hempel leverede 14 procents vækst og voksede organisk med 2,5% i 2019. Med det europæiske opkøb af J.W. Ostendorf fuldt integreret er Hempel på udkig efter nye opkøb for at fordoble sin omsætning.

Af Troels lykke |

Hempels omsætning steg 14 procent i 2019, hvoraf 2,5 procent var organisk, og virksomhedens EBITDA margin endte på 10,5 procent for den fortsættende forretning.

Hempel fortsatte med at levere stærk vækst i de sidste to kvartaler af 2019. Lars Petersson, Group President & CEO i Hempel udtaler i en pressemeddelelse:

”2019 var et fantastisk år for Hempel. Vi vendte tilbage til positiv, organisk vækst med en omsætning på mere end 1,500 millioner euro. De stærke resultater er baseret på organisk vækst, specielt i Asien, en stabil EBITDA-margin og det første hele år med vores europæiske opkøb, J.W. Ostendorf, fuldt integreret.”

Hempel skal fordobles

Hempel har sat et ambitiøst vækstmål og sigter mod at fordoble sin omsætning. Efter en refinansiering af sin kreditfacilitet i 2019 har Hempel en lånefacilitet på 1 milliard euro til sin rådighed.

Herudover har Hempel frigjort mere end 170 millioner euro i forbedret nettoarbejdskapital siden begyndelsen af 2016.

”Vi er fuldt dedikerede til at indfri vores vækststrategi og derigennem fordoble Hempel. Første del af den rejse lykkedes sidste år, og vi vil nå det ambitiøse mål gennem organisk vækst, ved at hjælpe vores kunder med at nå deres mål og via opkøb. Vi har fået værdifulde erfaringer gennem vores hurtige integration af J.W. Ostendorf, og det, kombineret med forbedringen af vores nettoarbejdskapital, sætter os i en stærk position til at forfølge vores vækststrategi,” forklarer Lars Petersson.

Bæredygtighed

Bæredygtighed giver nye muligheder for Hempel Der er et øget globalt fokus på bæredygtighed, og Hempel er fast besluttet på at bidrage til at løse en række af verdens nuværende og kommende bæredygtighedsudfordringer.

”Hempel har en vigtig rolle i at hjælpe vores kunder på deres individuelle rejser mod at blive mere bæredygtige. Inden for marinesegmentet har vores maling aldrig har været mere efterspurgt, end den er i dag. Dette ses f.eks. på efterspørgslen efter vores Hempaguard MaX løsning. I vindindustrien reducerer vores løsninger den samlede levetidsomkostning for vindmøllekomponenter, hvilket gør vindenergi mere konkurrencedygtig ift. traditionel produktion af ikke-vedvarende energi. Vi oplever ligeledes en øget interesse for vores bæredygtige løsninger inden for andre områder, f.eks. private hjem, lufthavne og broer. Bæredygtighed bliver mere og mere forankret i vores kunders kerneforretning, og vi forventer, at det er en tendens, der fortsætter,” siger Lars Petersson

Om Hempel

Som en af verdens førende malingsleverandører er Hempel en global virksomhed med stærke værdier, der arbejder med kunder i både husmaling, protective, marine-, container- og yachtindustrierne. Hempels fabrikker, R&D-centre og lagre er etableret i alle regioner. Over hele kloden beskytter Hempels maling overflader, struktur og udstyr.

Den forlænger levetiden for aktiver, reducerer vedligeholdelsesomkostningerne og gør hjem og arbejdspladser tryggere, mere bæredygtige og mere farverige. Hempel blev grundlagt i København i 1915.

Virksomheden er ejet af Hempel Fonden, som sikrer et solidt økonomisk grundlag for Hempel Group.

Hempel Fondens sekundære formål er filantropisk: at gøre en positiv, bæredygtig forskel rundt om i verden inden for tre hovedområder; styrke børn, der lever i fattigdom, til at lære; promovere uafhængig forskning inden for bæredygtig overfladebeskyttelse og teknologi, og opretholdelse af naturens biodiversitet. 

content-loader
content-loader
content-loader