Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Per Dragelund vred sit knæ i sidste års sejlads.

Chefen for One Star Challenge i Køge tager ordet - sidste år kom han slemt til skade

8. maj lukker tilmeldingen til One Star Challenge, som Køge Sejlklub står bag, hvor starten går 31. maj. Der sejles enten rundt om Møn på 106 sømil eller en større rute på 130 sømil. Stævneleder og L23-sejler, Per Dragelund, fortæller her om sejladsen, hvor 52 både er tilmeldt.

Af Troels lykke |

På sin vis betragter jeg One Star Challenge 2019 som ”den svære 3’er”. Sådan indleder den 47-årige stævneleder Per Dragelund i en artikel på Minbaad.dk.

Han fortsætter:

Det er året, hvor vi skal konsolidere vores event på den danske kapsejladsscene og ikke mindst opretholde vores høje niveau, målt på den skala som hedder, at sejlerne skal føle sig velkomne og taget rigtigt godt af.

Det er exceptionelt vigtigt for os, at hver eneste sejler tager hjem fra Køge med en god følelse i maven og lysten til at komme tilbage.

Ting må godt gå galt

Faktisk er det så vigtigt for os, at vi ikke har noget imod, at noget går galt, for det er vores chance for at vise, at vi kan yde det ekstraordinære.

Heldigvis ser det ud som om, at vi rammer rimelig rent på skiven i forhold til den vision. I hvert fald ser vi, at rigtig mange af de sejlere, vi har lært at kende de sidste to år, vender tilbage til os igen i 2019.

Og det selvom vi har været voldsomt vejrudfordret med ekstreme højtryk og deraf manglende vind i vores to første år.

11 fuldførte i 2018

Det var med en vis lettelse, at vi trods alt så 11 både fuldføre i 2018 - og endda i rigtigt flotte sejltider for de tre vindere.

Med 20 ud af foreløbig 52 både under andet flag end dansk (12 fra Sverige, 7 fra Tyskland og en enkelt fra Polen) vinder vi stille og roligt frem på planen om ikke bare at tiltrække opmærksomhed fra danske sejlere, men også fra vores nabolande.

Det bliver selvfølgelig spændende at se, hvilke vejrforhold vi får at sejle under i år, men vi krydser fingre for at vores bestilling på 6-8 m/s og klar nattehimmel går igennem.

På det rent sportslige plan, for sådan et er der jo trods alt, selvom vi sejler uden måleregler, bliver det spændende at se, om der er nogen, der kan slå Møller-brødrene (Sven i Seascape 27 og Jan i Aphrodite 101), der vandt hver deres klasse sidste år og om Mads Siggaard-Andersen, der i hans Albin Express løb med sejren i Class Small, igen er i stand til at holde konkurrenterne bag sig hele vejen.

Det bliver et super interessant felt, hvor bådenes størrelse spænder fra 19 til 46 fod. I karakter spænder bådene fra alt fra ”sejlende snedkerier”, som Martin Egede Colberg kalder sin Najad 34S, til moderne, hurtige kapsejladsbåde som Seascape og X-Yachts og en J/105.

Vred selv knæet sidste år

På det personlige plan måtte jeg sidste år, efter bare fem timers sejlads, trække mig, da jeg snublede på båden og vred knæet/knæskallen af led. På den positive side betød det, at jeg fik lov til at afprøve vores sikkerhedsrutiner og koordinerende beredskab fra OSC Race Office, og at jeg om aftenen, godt dopet af smertestillende, fik lov til at tage imod vinderne tilbage i marinaen.

Så efter en kompliceret knæoperation og fire måneders genoptræning er det personlige mål for OSC 2019 soleklart; jeg skal hele vejen rundt om Møn.

I vores DNA ligger det os meget meget nært at holde fast i den gode oplevelse, og derfor har vi i år også valgt at investere yderligere i hyggen, velværet og underholdningen.

Bryggeri og livemusik

Vi sørger fortsat for god sund kvalitetsmad, lækker øl fra lokale Braunstein Bryggeri, og så topper vi i år op med live-band, der spiller op til fest lørdag aften.

Det bliver Windflower, et lokalt Indiepop-band, der kommer til at slå tonen an til en fest, der garanteret bliver fuld af liv, snak og masser af løgnehistorier.

Vil du med, holder vi billetsalget åbent indtil onsdag klokken 23.59 her: http://onestarchallenge.dk

Sejlerhilsen

Per Dragelund 

Her er den klassiske rute på 106 sømil:

Sådan er Big Boat Ruten på 130 sømil:

content-loader
content-loader
content-loader