Gå til hoved-indhold
Anne Møller og Chris Nørgaard har designet logo samt hjulpet med opbygning af sejladsens marketing-linje. - En uvurderlig hjælp, fortæller arrangørerne.Kapsejlads
Anne Møller og Chris Nørgaard har designet logo samt hjulpet med opbygning af sejladsens marketing-linje. - En uvurderlig hjælp, fortæller arrangørerne.

29 tilmeldt One Star: Afslappet format tiltrækker nye solosejlere

Uden målerbrev og kap-regler har flere uprøvede singlehand-sejlere meldt sig på banen til DK's nye solosejlads, One Star Challenge, fortæller arrangørerne i interview.

Af Sara Sulkjær |

Blandt de 29 sjællandske og tyske sejlere, der indtil nu har tjekket ind til One Star Challenge’ officielle dåb 26. maj, er flere helt uerfarne singlehand-sejlere. 

Og det er ikke tilfældigt. En kapsejlads, der sejles uden målerbrev og efter de normalt gældende søvejsregler, gør det mere overkommeligt at stævne ud på sin første solosejlads, mener arrangørerne:

- Det afslappede format tiltrækker nye kapsejlere. Her er det super simpelt, da jeg ikke skal ind og hente målerbrev, men i stedet så at sige selv udvælger de både, eksempelvis en god kammerat eller andre klassebåde, som jeg vil konkurrere imod, forklarer Per Dragelund, der sammen med Morten Thomsen er initiativtagere til kapsejladsen.  

Pogo 2 er favorit 

Skulle en enkelt kone, mand eller kæreste dog sidde tilbage med tvivlen om, hvorvidt Bøgestrømmen alligevel er for stor en mundfuld for deres nyudklækkede solo-kapsejler, kan de imidlertid godt læne sig tilbage i stolen: 

- Det er et udfordrende farvand, som stiller krav til dig, men det er ikke uoverkommeligt. Distancen på 106 sømil giver en omsejlningstid på 22-30 timer, hvilket er en distance, som vi kan stå indenfor sikkerhedsmæssigt, understreger Per Dragelund overfor minbaad.dk. 

Og ikke alle behøver at sejle hurtigt omkring Møn. Det skal Pogo 2’eren fra Hornbæk med Claus Pedersen ved roret nok sørge for, mener arrangørerne, som spår Pogo’en som første båd over målstregen - indtil videre. 

For forhåbentlig får endnu flere sejlere øjnene op for den nye sejlads, der har et mål om 50 både på startlinjen. 

- Det er stadig realistisk. Foråret spiller os et puds med dårligt vejr, men vi skruer op for charmen og fortsætter med aktiv markedsføring, som vi håber også kan lokke flere klassebåde til start, forklarer Dragelund, som selv deltager i én af i alt fem tilmeldte L23’ere.  

Frygter ikke Fyn Rundt-sejladser

For selvom Silverrudder, solosejladsen rundt om Fyn, efterhånden er blevet en yderst populær kapsejlads i såvel ind- som udland, er oplandet stort nok til også at rumme en singlehand-sejlads på Sjælland:

- For mig kan det sagtens være både og. Jeg havde selv en ambition om at sejle Silverrudder, men overfor min familie kunne jeg ikke tillade mig at bruge den uge, som det ville tage med transportsejlads. Vi har et kæmpe opland, som må have den samme udfordring, mener Per Dragelund. 

Heller ikke Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup, frygter arrangørerne - og det endda selvom begge kapsejladsers start går 26. maj. 

- Det er ikke bevidst lagt oveni, men vi kunne simpelthen ikke finde en weekend, hvor der ikke i forvejen var arrangeret kapsejlads. Det var det, der kalendermæssigt gav mulighed for flest deltagere, lyder forklaringen.

KEEP SAILING designer ny platform

Også sponsorerne begynder at finde vej til solosejladsen, hvor Columbus Marine så sent som i mandags underskrev en aftale. I kulisserne arbejdes ligeledes på højtryk for at sikre en hovedsponsor til eventen. 

Endvidere har arrangørerne indgået et samarbejde med KEEP SAILING, der normalt producerer almindelige logbøger til lystsejlere. Således har det danske firma i forbindelse med One Star Challenge udviklet en hel platform til kapsejladstracking, som indvies til solosejladsen: 

- Til One Star Challenge bliver den skudt af i helt stor stil. Normalt består tracking blot af kurs, fart og sejlet rute. Med den nye platform kommer et socialt element indover, så brugerne kan uploade billeder og kommentarer. Det bliver rigtig lækkert, slutter en begejstret Per Dragelund. 

Læs mere om sejladsen, der arrangeres i samarbejde med Køge Sejlklub, her

KEEP SAILING giver et smugkig på deres nye platform til kapsejladstracking. Foto: KEEP SAILING

content-loader
content-loader
content-loader