Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Casper Elkjær blev bedste dansker ved Svenske Mesterskaber. Foto: Per Heegaard.

Tre danskere i top 10 ved svensk mesterskab i Finnjolle

Seks danske Finnjolle-sejlere var weekenden i Marstrand. Her stillede 28 sejlere til start ved de svenske mesterskaber. Selvom danskerne viste gode takter, måtte de se sig slå af svenskerne i de svære vejrforhold. Bedste dansker var Casper Elkjær.

Af Maria Ravn Jürgensen |

De danske sejlere kom til Marstrand med en forventning om frisk vind og store bølger, men måtte efterhånden se vejrudsigten skuffe dem.

I løbet af de tre dage mesterskabet varede, viste vindmåleren aldrig over 4-5 m/s. 

Forholdene viste at være gunstige for de svenske sø-sejlere fra Karlstad. Fredrik Tegnhed fra Karlstad blev nemlig svensk mester, foran Peter Overup fra Malmø.

Konsekvent fordel på linjen

Casper Elkjær blev bedste dansker med en flot 6. plads, hvor også Otto Strandvig og Allan Hansen endte i top 10, med henholdsvis en samlet 8.- og 9. plads.

- Det var svære forhold med springende vind og trykforskelle. Gode starter var afgørende. Interessant nok valgte baneledelsen konsekvent at lægge linjen med styrbord fordel. Det betød også mange omstarter og BFD diskvalifikationer, fortæller Casper Elkjær til finnjolle.dk.

- Mine starter og opkryds var gode, men jeg manglede lidt fart på læns. Samlet set er jeg meget tilfreds med min sejlads, afslutter han.

Næste vigtige stævne for de danske Finnjollesejlere er den 7.-8. september, hvor Dragør Mesterskabet traditionen tro sejles.

Se alle resultater fra stævnet her.

content-loader
content-loader
content-loader