Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Youngsters kan vinde 10.000 kr. - hjælp dem på ét minut

De unge sejlere drømmer om en camp i Aarhus og jagter derfor stemmer i konkurrencen '10 til forskel'. I øjeblikket fører Mini-Rep-hold fra Holstebro.

Af Sara Sulkjær |

10.000 kroner er mange penge. Særligt for et nystartet koncept som Youngsters, der i 2018 lokkede nye og erfarne sejlere på vandet under camps i Horsens, Oure og Rungsted.

Selvom konceptet blot har et enkelt år på bagen, har over 150 unge i alderen 15-23 år allerede fået vind i håret i J/70-bådene, og oplevet det stærke fælleskab på land. 

Deltagernes mening er vigtig 

Et flot deltagerantal, der næppe kunne være nået, hvis ikke en række frivillige aktører camp efter camp stillede deres tid og evner til rådighed. 

- Vi håber rigtig meget, at Youngsters kan vinde konkurrencen. Det ville være et kæmpe skulderklap for de unge, klubberne, forældre, ungdomsskoler og alle andre, der har bakket projektet op, fortæller Nynne Ammundsen, der har været med i Youngsters' opstartsfase, til minbaad.dk.

Selvom de frivillige har sørget for de flotte rammer om de seneste camps, er det de unge fra hele landet, der er med til at skabe fylde. Lykkes det Youngsters at sikre checken på de 10.000 kr., har deltagerne også selv muligheden for at beslutte, hvad pengene skal gå til: 

- Da vi spurgte Youngsters, hvad de kunne tænke sig, sagde de selv en camp nær Aarhus. Dét kunne vi godt forestille os, at pengene skal bruges til, understreger Nynne Ammundsen.

1100 stemmer fra førstepladsen

Onsdag eftermiddag har de unge sejlere høstet knap 80 stemmer. Der er derfor endnu et stykke vej til et Mini-Rep-hold fra Holstebro, der har lagt sig i spidsen af konkurrencen med lidt over 1200 stemmer. 

Når kalenderbladet vendes, og januar forsvinder i kølvandet, er det deltageren med flest opnåede stemmer, der kan modtage de 10.000 kroner fra Spar Nord Fonden, der står bag '10 til forskel'.

Du kan hjælpe Youngsters nærmere prisen og en camp i Aarhus ved at afgive din stemme her

Kvalificerede Youngsters-sejlere har fået lov at tage del i Sejlsportsligaens 2. division. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

content-loader
content-loader
content-loader