Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var god stemning i Rungsted, som det ses. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

Prof-sejler Sten Mohr og søn gav gode råd på Youngsters Camp

Seks J/70ere var fyldte både lørdag og søndag i Rungsted. 33 procent af deltagerne var piger. Youngsters er startet som camps i hele landet og foregår hele året.

Af Troels Lykke |

Tredje og sidste Youngsters-camp i 2018 blev holdt denne weekend i Rungsted, det fortæller sejlsportsligaen til bådpressen.

Med gode 30 + deltagere lukkede tilmeldingerne før tid, for at sikre at alle kunne være mest mulig på vandet. Et ønske fra de tidligere Youngsters camps.

En Youngsters vil gerne lære at sejle, er sejler, er social, eller vil gerne bare være en del af et voksende miljø hvor fart og fællesskab er vigtigt.

Et af de erklærede mål med støtten fra Hempel Fonden var at ”sikre en ny generation af sejlere” og med det mål i sigte, har det været et flot første år for Youngsters.

Sejlads, fællesskab og mere læring

Campens struktur blev lavet af en unge styregruppe med input fra de sidste camps. Det betød, at man nemt kunne komme lang vejs fra og overnatte allerede fra fredag, for at kunne være klar til weekenden.

Campen startede derfor allerede fredag aften hvor de første begyndte at ankomme, mens andre hjalp med at gøre bådene klar. Der blev sejlet i Sejlsportsligaens J/70’er både.

Lørdag kom de resterende unge fra hele landet og blev registreret. Med 30+ deltagere var der 20 forskellige klubber, skoler eller andre institutioner (fx universiteter) præsenteret.

Dermed var det langt fra alle deltagere der var, eller kom fra en etableret klub. En interessant tendens, og motiverende at der findes et sted hvor helt grønne nysgerrige unge kan finde vejen ind i sejlsporten! Derudover var 33 % af deltagerne piger.

Lukas og Steen Mohr var med som coaches

Med tidligere Americas Cup sejler Steen Mohr, og hans søn Lukas Mohr som coach hele lørdagen blev de unge udfordret fra start.

Nogle unge kom og havde allerede et hold de ville sejle med, mens andre kom uden at have sejlet før og skulle sættes sammen med ’nye venner’.

Både som øvet eller nybegynder var der en passende båd og med denne ’fordelingen’, var også de bedste konditioner for at alle fandt deres eget ”leje”.

Samarbejdet tog fart da de unge igen var på land, og efter en grunding de-brief, kunne starte en stille og rolig ”sæsonafslutning”.

Der er ingen tvivl om at Youngsters er sociale, og vægter dét fællesskab som miljøet også giver højt, og det bistår som et meget afgørende element i ”sikre en ny generation” af sejlere, lyder det fra sejlsportsligaen.

Youngsters fik egen start i Nivå Cup

Som weekendens eksamen, var der lagt op til at deltage i Nivå Cup om søndagen – hvilket også havde været ideen bag lørdagens mange starter og vendinger.

Youngsters fik deres egen start som del af cup’en og dermed kunne bådene øve og praktisere de ting som de havde lært forinden.

Det gik rigtig godt for mange af besætningerne og der var stemning for, at der gerne må være mere kapsejlads som en del af campsene. 

Udover Youngsters var der også ca. 55 yngre sejlere på Rungsted Havn som brugte søndagen i deres respektive joller.

Når tiden er til det, og de unge vokser ”ud af jollerne”, er Youngsters (d)et sted hvor der plads til at forsætte i et fællesskab, udvikle deres sejlerkarriere og (måske) lade det sociale fylde mere.

Evaluering og næste skridt

Der er ingen tvivl om at Youngsters vil mere, flere camps, flere timer på vandet og flere nye sejlere ind i miljøet.

Derudover er det klart at coaching, og læring generelt er fokusområde for mange af de unge.

Når det så er sagt, så kommer de ikke igen, hvis det sociale element af ’socialize’ om aftenen nedprioriteres. Sæsonafslutning bød på rigelige mængder varm kakao, lidt kolde øl og masser af fællesskab.

Med støtte fra Hempel Fonden, har Sejlsportsligaen sammen med en håndfuld ambitiøse unge sejlere, dedikerede klubber og klubfolk, skabt et etableret begreb i ungdomsrækkerne, Youngsters. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

-

content-loader
content-loader
content-loader