Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
62 både kæmpede på det sydlige Sardinien under gode forhold i vind mellem 3 til 14 m/sek. Fotos: Pierrick Contin
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Egå-holdet, der tog 15. plads ved VM i Melges 24: Fra venstre: Kim Christensen, Mikkel Christian Korsby, Louise Vang Christensen, Lea Høy og Michael Hestbæk.

Melges 24-VM: Dansk tyvstart gav forsigtige starter på Sardinien

Det fortæller Michael Hestbæk, der under VM i Melges 24 var taktiker for Egå-sejler Kim Christensen. Holdet tog 15. plads i et benhårdt felt på 62 både, der også talte to andre danske mandskaber. - Vi havde håbet på top 10, siger Hestbæk.

 

Af Troels lykke |

Italiensk hold vandt VM i Melges 24, mens bedste danske hold med skipper Kim Christensen, tog en 15. plads, viser resultatlisten fra Villasimius i det sydlige Sardinen.

Et sted, der ifølge prof-sejler Michael Hestbæk er et lækkert sted at sejle.

- Udover vi havde mellem 3 til 14 m/sek. fungerede det godt med marinaen og sejladsen foregik lige ud foran, forklarer Hestbæk, vi fanger da han er i Rom lufthavn, mens ejeren af båden, Kim Christensen, kører båden hjem, en tur på små to døgn.

Kim Christensen, der har før vundet VM-bronze i Melges 24-klassen, var langt fra at komme på podiet. Det startede nemlig dårligt, da Egå-mandskabet tyvstartede sammen med 9 andre både.

Starter var præget af tyvstart

- Efterfølgende var vi præget af tyvstarten, vi ville ikke have en disk mere, så vores største problem blev, at vi blev pakket ned i starterne, men vi fik taget gode beslutninger og fik sejlet os op, men ikke nok til at vi kunne slutte i top 10, som vi havde håbet på, forklarer Michael Hestbæk.

Han erkender, at der skal mere træning til for at gøre sig gældende i VM-toppen, selvom om holdet i år vandt DM/NM i Vallensbæk og to sølv til svenske mesterskaber i klassen.

Manglede træne straitline-speed-træning

- Alle i top 30 har en prof-sejler om bord og i Melges 24-klassen er der mange mandskaber, der har været med i mange år, det er ikke bare lige en klasse, men går ind og dominerer i. Vi skulle have haft tid til at træne straitline-speed, men alt i alt er vi OK-tilfreds i forhold til vores træningsmængde, siger Hestbæk.

Øvrige gaster om bord var Mikkel Christian Korsby, Louise Vang Christensen og Lea Høy.

Andre danskere blev 43 og 52

To andre danske hold var med. sejlmager Peter Havn fra Copenhagen Sails tog en 43. plads i sin båd, Top Gun, mens Kim Foged i båden 'Bad Girl' sluttede på en samlet 52. plads blandt 62 både.

Se hvordan verdensmestrene fejrede deres sejr

content-loader
content-loader
content-loader