Gå til hoved-indhold
Teamet sejler denne gang med en lavere mast, end det er set ved flere af de tidligere rekordforsøg. Foto: Spindrift RacingKapsejlads
Teamet sejler denne gang med en lavere mast, end det er set ved flere af de tidligere rekordforsøg. Foto: Spindrift Racing

Spindrift 2 starter rekordforsøg i nat - bliver tredje gang lykkens gang?

Det franske team gør endnu et forsøg på at slå Jorden rundt-rekorden fra 2017. Siden november har skipper Guichard med besætning ventet på det rette vejrvindue.

Af Sara Sulkjær |

Præcis ét år efter at Spindrift 2 smed deres 42 meter høje, specialdesignede mast på vej mod startlinjen, er teamet nu atter klar til at jagte Jorden rundt-rekorden. 

En rekord, der går under det officielle navn Jules Verne Trophy og siden 2017 har været i hænderne på Francis Joyon, der foretog sin nonstop-jordomsejling på 40 dage, 23 timer og 30 minutter.

En unormal vinter 

Det er langt fra første gang, at det franske team forsøger at fravriste Joyon rekorden. To gange tidligere har holdet med skipper Yann Guichard i spidsen gjort forsøget. Begge gange er det mislykkedes. 

Siden 5. november har teamet ligget stand-by, parate til at gøre sit tredje forsøg, hvis vejrudsigten skulle vise sig fra sin gunstige side.

- Der har ikke været en egentlig mulighed for at sejle hurtigt rundt om jorden: Jeg har aldrig oplevet en vinter som denne! Vi er nødt til at krydse ækvator indenfor fem dage, men vi risikerer at komme på forsiden af en front og være nødsaget til at sejle i havn, hvilket ikke er særligt typisk, forklarer skipperen på holdets hjemmeside.

Vil være foran inden Det Indiske Ocean

Samtidig kan teamet ikke blot afvente fronten, da de dermed vil være fanget i et højtryk i Atlanterhavet. 

I stedet satser teamet på at krydse ækvator om præcis fem dage. Dermed vil de fange et gunstigt vejrsystem i den sydlige del af Atlanten, hvilket vil gøre det muligt at runde Kap Det Gode Håb om under 12 dage. 

- Det ville være rart at have en dags forspring ved indsejlingen til Det Indiske Ocean. Francis gennemførte denne del af ruten meget hurtigt, og det vil blive svært at gøre det bedre, understreger Yann Guichard. 

Starter sejladsen i nat

Sammen med sine elleve udvalgte gaster begyndte Guichard mandag de afsluttende forberedelser i Brest, inden teamet kan kaste fortøjningerne og sætte kurs mod deres tredje rekordforsøg siden 2017:

- Den store sorte og gyldne 40 meter lange trimaran planlægger at forlade havnen i Brest for at sejle mod startlinjen ved Ushant tirsdag eftermiddag, skriver holdet på Facebook.

Går alt efter planen, vil Spindrift 2 krydse startlinjen mellem kl. 00.00 og 03.00 natten til onsdag. 

Teamet har blandt andet forberedt sig til rekordforsøget ved at bestige Mont Blanc. Foto: Spindrift Racing

content-loader
content-loader
content-loader