Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Spindrift 2 har de første seks døgn sejlet med en gennemsnitsfart på omkring 26 knob. Foto: Chris Schmid/Spindrift Racing

Spindrift 2 slår deres egen rekord til ækvator

Tredje gang er indtil videre lykkens gang for Spindrift-sejlerne, der jagter jorden rundt-rekorden fra 2017. På rekordtid har holdet krydset ækvator og sætter nu kursen mod Afrikas sydligste punkt.

Af Sara Sulkjær |

Rekordjægerne fra Spindrift 2 har i den grad haft vind i sejlene, siden de onsdag tog hul på deres jordomsejling ved at krydse startlinjen i Frankrig.

Faktisk har holdet sejlet så stærkt, at de mandag slog deres egen rekord til ækvator fra 2015. Kun 4 dage, 19 timer og 57 sekunder skulle den 12 mand store besætning bruge på at nå breddelinjen. 

Knap et døgn foran IDEC Sport

Det er 1 time og 48 minutter hurtigere end holdets forhenværende rekord. En ny rekord, der kom i hus efter et dusin vendinger, som de dygtige sejlere måtte foretage for at sikre de afgørende skub fra passatvinden. 

- Vejen til ækvator var ikke let. Vi havde temmelig krap sø op til øerne, derefter måtte vi bomme en del og passere lige gennem Det Kanariske Øhav og Kap Verde-øerne, forklarer skipper Yann Guichard på holdets hjemmeside.

Ikke kun rekorden, som endnu mangler at blive bekræftet af den internationale organisation for oversøiske rekorder, WSSRC, får smilene frem på trimaranen.

Det samme gør det faktum, at holdet nu er omkring 23 timer eller 180 sømil foran den nuværende rekordholder, Francis Joyon og IDEC Sport.

Tre dage med let vind venter

Turen rundt om jorden er dog lang, og meget kan ske for den franske besætning, der har sat sit tredje rekordforsøg i søen. Foruden bådens og besætningens performance er vinden ikke mindst af afgørende betydning. 

Efter at have forladt 'the doldrums' må holdet således navigere udenom et højtryk ved St. Helena, hvilket betyder, at Spindrift 2 tvinges til at holde en sydlig kurs på 37 grader, inden stævnen kan vendes mod Det Indiske Ocean: 

- Det gør ruten længere, specielt da vi i tre dage må krydse et letvindsområde, men derefter burde vi nå favorable nordvestlige vinde. Det vil blive en relativ langsom nedstigning (til Det Indiske Ocean, red.), men vi skulle være en smule foran Francis Joyon og hans gaster, når vi når Kap Aiguilles, understreger Guichard.

Netop kappet, som udgør Afrikas sydligste punkt, er holdets næste store mål. Følg jordomsejlernes vej til rundingen her.

 

content-loader
content-loader
content-loader