Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske ungdomslandshold i Polen. Som det kendes fra OL, må hver nation blot stille med én båd i hver klasse. Foto: Dansk Sejlunion / Facebook

Ni danskere til ungdoms-VM i Polen - Heegaard får prik i Laser Radial

Den danske delegation ved verdensmesterskabet er kommet fint fra start med tre top-10-placeringer efter de første to sejldage. Bedst tirsdag var Radial-sejler Josephine Heegaard, der står bag Danmarks hidtil eneste prik.

Af Sara Sulkjær |

Efter flere år med ungdomssejlernes VM under fjerne himmelstrøg er stævnet i år rykket tæt på Danmark - til Gdynia på den polske østersøkyst, blot et par hundrede kilometer fra Bornholm.

Her har ni danske sejlere fordelt på seks klasser 

To ottendepladser

Efter mandagens indledende sejladser i yderst lette vindforhold, hvor både pigernes 29er-felt og RS:X-surferne måtte spejde langt efter sejladser, fandt vinden tirsdag vej til den polske kyst.

Det formåede den danske Radial-sejler Josephine Heegaard fra Egå Sejlklub at udnytte til fulde, da hun med en flot prik i dagens anden sejlads formåede at vise Dannebrog frem på flotteste vis. En efterfølgende 11. og 24. plads placerer den unge sejler som samlet nummer otte inden onsdagens sejladser. 

En placering, som også Kaløvig-sejlerne Katrine Schmidt og Sarah Damgaard overnatter på i pigernes 29er, alt imens søskendeparret Rebekka og William Johannesen sikrer Danmark en sidste top-ti-placering i Nacra 15.

Forventer ikke topresultater

Netop Nacra- og 29er-felterne er Danmarks stærkeste kort ved verdensmesterskabet, spår talentudvikler i Dansk Sejlunion, Jan Christiansen:

- Det er et relativt ungt hold. Vi har ikke forventninger til topresultater, men både i Nacra 15, 29er herrer og 29er damer bør vi kunne sejle godt med i felterne – men det er unge sejlere, og der er mange usikkerheder i denne aldersgruppe, forklarer han til unionens Facebookside.

Verdensmesterskabet sejles frem til den 20. juli.

Danskerne ved ungdoms-VM

Nacra 15:
10: Rebekka og William Johannesen (KDY/Vedbæk)

29er (K):
8: Katrine Schmidt og Sarah Damgaard (Kaløvig) 

29er (H): 
11: Malthe Ebdrup og Peter Joos (KDY)

Laser Radial (K): 
8: Josephine Heegaard (Egå)

Laser Radial (M):
39: Nikolaj Borch (Roskilde)

RS:X (M):
18: Alfred Dixen (Aarhus Windsurfingklub)

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader