Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nick Craig er en af favoritterne til at vinde VM i Vallensbæk.

150 OK-joller på én startlinje i Vallensbæk - verdens største VM

Vallensbæk Sejlklub holder det største VM nogensinde for OK-joller fra lørdag 21. juli. Seks OK-verdensmestre er med, fx 67-årige Jørgen Lindhardtsen. Minbaad.dk sejler med.

Af Troels Lykke |

Vallensbæk Sejlklub har før holdt VM i Finnjolle, nu skaber de et OK VM med dobbelt så mange sejlere.

Normalt er tilmeldingen i OK klassen begrænset til 80 deltagere, men da VM’et i 2012 er det 50. VM for OK klassen, har klassen besluttet at markere jubilæet ved at gøre det til et åbent VM.

Det betyder at over 150 sejlere har meldt deres ankomst, hvilket vil gøre VM’et til det største i klassens historie.

Det skaber udfordringer for baneleder Christian Lerche, der skal styre starten, hvor 150 joller vil være på linjen. Han placerer derfor en dommerbåd midt på startlinjen for at få overblik, fortæller OK-klassens formand, Christian Hedlund til minbaad.dk.

Den regerende verdensmester og vinder af 4 VM titler, Nick Craig (GBR), ser frem til muligheden for at blive den første nogensinde til at vinde 5 VM titler, men erkender at det ikke bliver nemt:

”Konkurrencen vil være hårdere end nogensinde. Der er seks tidligere verdensmestre blandt deltagerne, og en masse nye talenter vil også blande sig. Tyske André Budzien, Jørgen Svendsen fra Danmark, og Björn Allansson fra Sverige har alle vist storform og vil helt sikkert være blandt dem jeg skal holde øje med.  Jeg ser virkelig frem til dette VM. I OK klassen har vi altid tætte sejladser, en fantastisk social atmosfære og med 150 deltagere vil det være det største felt jeg nogensinde har sejlet i!”

De danske deltagere
Blandt de danske bud på podieplaceringer finder man først og fremmest Jørgen Svendsen, Hellerup Sejlklub, som for nylig blev nr. 2 ved Warnemunde Woche foran navne som Nick Craig og verdenranglistens nr. 1, Greg Wilcox (NZL).

Stefan Myraf, ligeledes Hellerup Sejlklub, blev nr. 3. ved de Nordiske Mesterskaber og nr. 7 i Warnemunde er også et dansk navn som er værd at holde øje med.

Men man kommer heller ikke uden om ”Mr. OK”, Jørgen Lindhardtsen (Hvidovre Sejlklub), der med sine 67 år stadig imponerer som en af de bedste i klassen. Han blev nr. 2 til de seneste Nordiske Mesterskaber, og nr 4 til Warnemunde Woche.

Store krav til arrangøren
150 deltagere, hvoraf mange vil have deres familie med, stiller store krav til arrangøren, Vallensbæk Sejlklub.

Jakob Nybroe fra Vallensbæk Sejlub siger:

“Dette VM bliver det største nogensinde for OK klassen, og det i sig selv må da være den bedste måde at fejre 50 års jubilæet på. To tredjedele af deltagerne vil campere på området omkring havnen, og når ca. halvdelen ovenikøbet medbringer deres familie, vil Vallensbæk Havn helt sikkert være et livligt sted i løbet af de 8 dage arrangementet varer.

Sport Event Danmark og Vallensbæk Kommune

"Selvfølgeligt giver antallet af deltagere visse udfordringer, men med gode erfaringer fra lignende arrangementer og med hjælp fra en stor gruppe af dygtige frivillige føler vi os godt rustet til at tage godt imod OK klassen. Planlægningen startede først for et års tid siden, så vi har haft travlt med at få alting på plads – den primære støtte kommer fra Vallensbæk Kommune og Sport Event Denmark, og det er klart at uden deres opbakning ville det slet ikke have været mulig for os at afholde verdensmesterskabet,” siger Jacob Nybroe. 

OK Klassen er berømt for at holde det sociale aspekt i højsædet, og det vil ikke være anderledes i år.

Jakob Nybroe fortsætter:
”Sejlerne vil blive budt velkommen med en åbningsreception hvor Vallensbæk Kommune er vært, daglig wet bar med spise & drikke, gratis morgenmad, lounge i teltet, et par middage, og så håber vi på en fantastisk afslutningsfest lørdag den 28. juli. Alt sammen vil foregå på havneområdet, så det bliver så nemt og bekvemt for deltagerne.”

Første sejlads tirsdag 24. juli

Registrering og indmåling vil finde sted d. 21. og 22. juli. Mandag d. 23. juli er der ”practice race” efterfulgt af åbningsreception kl. 15.00.

De egentlige kapsejladser bliver afviklet fra tirsdag d. 24. juli til og med lørdag d. 28 juli. Der er planlagt 2 sejladser per dag med start for første sejlads kl 11.00 alle dage.

Alle deltagere vil kunne følges live på internettet via gps tracking, og både video, foto og daglige rapporter vil være tilgængelige via event hjemmesiden.

Praktiske info

Stævneledelse:
Stævneleder Michael Bernfeld, Vallensbæk Sejlklub.
Jakob Nybroe, Vallensbæk Sejlklub
Event website: www.okworlds2012.okjolle.dk
Class website: www.okdia.org
Club website: www.vallensbaek-sejlklub.dk
Class Facebook: www.facebook.com/pages/OK-Dinghy/197171683649284
Class Twitter: @OK_Dinghy_Class

content-loader
content-loader
content-loader