Gå til hoved-indhold
OK-jollen bliver i glasfiber og vil koste 59.500 kroner uden sværd, ror, mast og sejl. Køber man hurtigste mast i New Zealand vil samlet pris være lige under 100.000 kr.Kapsejlads
OK-jollen bliver i glasfiber og vil koste 59.500 kroner uden sværd, ror, mast og sejl. Køber man hurtigste mast i New Zealand vil samlet pris være lige under 100.000 kr.

Verdensmester vælger OK-jolle fra Vejle Yacht Service

Svenske Thomas Hansson-Mild, verdensmester fra 2009, har valgt Vejle Yacht Service, som leverandør af ny OK jolle. - Vi har fælles forståelse for fremtidens OK, siger Hansson-Mild.

 

Af Troels Lykke |

- Jeg har altid haft gode erfaringer og topresultater med konstruktionen fra Delf. Jeg har drøftet ændringer og nye design med Thomas Egeskov (Vejle Yacht Service, red.) og vores fælles forståelse af fremtidens OK jolle gjorde at det var et naturlig valg at købe en af de nye OK joller fra Vejle Yacht Service. Det er rigtig godt for OK jolle klassen og et stort plus, at vi nu har endnu et professionelt bådeværft i klassen, forklarer den svenske sejler, Thomas Hansson-Mild, der bor syd for Göteborg, men tit ses træne i OK-klassens elitemekka i Hellerup.

Godt boost for dansk værft

Bådebygger Thomas Egeskov fra Vejle Yacht Service, ser frem til at levere til verdensmesteren og andre. Og det sker med en såkaldt Delfsform.
 
- Vi har fået stor international opmærksomhed på vores nye OK jolle. Projektet startede tilbage i 2014, og de første både blev lanceret i starten af 2015. Med udviklingen af en ny glasfiberform, kan vi nu producere OK joller, hvor skrogfaconen tager det bedste fra Delf jollerne og hvor udviklingen af dækket sikrer, at jollen møder de nye krav i klassen, hvor der sejles meget hurtigt. Vores design strategi er at udvikle et meget hurtig skrog i nye og lette materialer samt en videreudvikling af designet, lyder det fra Vejle.

Input fra Hellerup-sejlere

Og det er Hellerup-sejlerne, der har været med til at give inspirationen, men også Thomas Hansson-Mild, den tidligere verdensmester.

- Til optimering af skrog og test af vores ideer, har vi OK jolle sejlerne i Hellerup Sejlklub, der er meget aktive og leverer internationale topresultater. Thomas Hansson-Mild har givet os vigtig feed-back og oplæg til forbedringer af det nye Delf design og vi glæder os til en spændende sæson, fortæller Thomas Egeskov fra Vejle Yacht Service”.
 
Om Vejle Yacht Service
 
Vejle Yacht Service blev etableret i 2002 af Thomas Egeskov, uddannet bådebygger og udlært hos Børge Børresen i Vejle.

Siden værftet åbnede har Vejle Yacht Service bygget og leveret glasfiber Drager og specialiceret sig på restaureringer af ældre trædrager. Vejle Yacht Service har i dag 10 ansatte, der leverer og servicerer sejlere fra hele verden.

OK-jollen er skabt i en Delfs-form, der er kendt fra Sverige.

Thomas Hansson-Mild er blandt verdens bedste OK-jolle-sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader