Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skal man sejle bagbord rundt starter man i Christiansminde og sejles der styrbord rundt starter man fra Rantzausminde, lyder rygtet i sejlermiljøet i Svendborg lige nu. Med disse områder undgår man trængsel ved broen og stressende færger udfor Svendborgs havn.
Kapsejlads
I 2018 var der ubehagelige episoder som denne. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis, Søsiden

Gigantisk Silverrudder flytter starten for 423 solo-sejlere til Christiansminde

Svendborg Amatør Sejlklubs aktuelle liste siger, at 423 solo-skippere fra 13 nationer kan stille op ved startlinjen i Svendborgsund på fredag. Største udfordring lige nu er komme frem til sejladsen i kuling, mens selve Siliverrudder bliver i roligt vejr og varme.

Af Troels lykke |

Med over 400 deltagere er Svendborg Amatør Sejlklubs Silverrudder Danmarks største stævne målt på antal både - og verdens største kapsejlads af sin art. Starten lyder på fredag.

Målt på antal deltagende både er næste uges Silverrudder Danmarks største sejlsports-begivenhed. Svendborg Amatør Sejlklubs aktuelle liste siger, at 423 solo-skippere fra 13 nationer kan stille op ved startlinjen i Svendborgsund på fredag.

- Så mange har vi aldrig haft før. Vi bliver heller ikke flere. Tilmeldingen er lukket, og vi laver ikke venteliste, fortæller Silverrudders stævneleder, Ole Ingemann, Svendborg til fyens.dk. - se flere fotos

Fra den spæde begyndelse med 13 startende både i Sølvroret i 2012 er nonstop-solosejladsen rundt om Fyn vokset støt. I de seneste år har den fundet et stabilt leje omkring de 400 tilmeldte deltagere.

249 tilmeldte fra Tyskland og 128 fra Danmark

Langt de fleste både kommer fra Tyskland. Helt præcist er det i år 249 tilmeldte både med Danmark (128) og Sverige (23) på de næste pladser.

Fra de fleste af de øvrige ti lande deltager kun en eller to sejlere. Silverrudders internationale format understreges også af, at stævnesproget er engelsk.

Start og mål fra Christiansminde

Silverrudder er hidtil skudt af fra en linje mellem Svendborgs runde lystbådehavn og Vindeby havn.

Selvom den arrangerende sejlklub ellers i år kan fremvise et splinternyt klubhus ved Den Runde, flyttes start og mål væk. Den nye linje går mellem anløbsbroerne i Christiansminde og Vindebyøre.

Flytningen af startlinjen følger i kølvandet på sidste års kaotiske scener forårsaget af bl. a. stærk strøm, kraftig vind, trafikerende færger og snæver, krydsende passage mellem Svendborgsundbroens piller, skriver fyens.dk.

Kuling kan sænke deltagerantal

Her på minbaad.dk kan vi tilføje at den største udfordring i år bliver at komme frem til starten, for lige nu er der fx en norsk sejler, der venter med at sejle over Skagerrak, da der lige nu blæser 24 m/sek.

Andre solo-sejlere fra Sjælland er også blæst inde, fortæller en Rungsted-kilde i dag. Selve sejladsen ser ud til at blive i mild vind og høje temperaturer.

Kilde. Fyns Amts Avis, Søsiden

content-loader
content-loader
content-loader