Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Per Cederberg, der importerer Seascape til Danmark, har købt en Seascape 24 til sig selv. I mange år har han sejlet solo-sejladsen i en Seascape 18 uden selvstyrer. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Andra Mihelin, tv, opfinder af Seascape, ses her med Per Cederberg. Seascape har solgt 60 procent af deres aktier til mastodonen Beneteau. Foto: Troels Lykke

40 Sescape med i Silverrudder: Det er vores kultevent

Sådan siger Seascape 24-sejler Per Cederberg fra Aabenraa. Han skal rundt for 6. gang i solosejladsen rundt om Fyn, der skal sejles om bagbord med start i Christiansminde i Svendborg Sund. 37 Seascape kommer fra udlandet, mens kun 3 er fra Danmark.

Af Troels lykke |

- Der er noget med den her sejlads, det at sejle alene på den her årstid, hvor det kan gå begge veje. Det er en udfordring at sejle en lang kold nat. Det bliver en langt kryds nord om Fyn og så en halv nat med svag vind og modstrøm, forklarer 48-årige Per Cederberg i dag i Svendborg, da vi møder ham i solskin med en masse talende solo-sejlere omkring os.

Rundt på 26 timer i Seascape 24

Per Cederberg sejlede rundt på 26 timer i Silverrudder 2019 efter hårdt kryds.

- Jeg havde taget den store fok med, det var en fejl, skulle have haft en mindre på, jeg skulle have gået for anker og have skiftet til en mindre, forklarer Cederberg efter sejladsen.

Bådene sendes bagbord rundt og med start og mål i Christiansminde, hvor der også er tilskuerpladser.

Starten blev streamet live fra klokken 10, hvor en af lederne af sejladsen, lektor og solo-sejler Philip Max Cossen skal kommentere sammen med Troels Lykke fra minbaad.dk.

Sidste start gik klokken 14 med flerskrogsbådene.

Her streames der: facebook.com/silverrudder

Deltagerne i Silverrudder: silverrudder.com/?Participant-list

 

content-loader
content-loader
content-loader