Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Selvom Søfartsstyrelsen skønner at der er mellem 1000 og 2000 vandscootersejlere i de danske farvande, er de tilfredse med at 160 indtil videre har taget kurset, fortæller DR. PR-foto

160 personer har taget det lovpligtige vandscooterbevis

160 personer har indtil videre taget et vandscooterkursus, så de lovligt kan være fører af en vandscooter. Efter en dødsulykke for to år siden, hvor en vandscooter var indblandet, er kravene for vandscootersejlads skærpet, hvorfor førere nu skal have et gyldigt bevis.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Efter dødsulykken i Københavns Havn i maj 2017, hvor to amerikanske kvinder mistede livet, da en vandscooter kolliderede med deres båd, er det blevet lovpligtigt at have erhvervet sig et vandscooterbevis.

Indtil videre har 160 personer fået beviset. Det skriver dr.dk.

Selvom Søfartsstyrelsen skønner, at der er mellem 1000 og 2000 vandscootersejlere i de danske farvande, er de tilfredse med, at 160 indtil videre har taget kurset.

- Vi mener, at uddannelse er en vigtig måde at forebygge ulykker på, siger Sten Emborg fra Søsportens Sikkerhedsråd.

Stærke kræfter

Det er føreren af vandscooteren, der skal have et bevis, uanset om personen lejer eller ejer en vandscooter, og beviset skal tages inden år 2020. Indtil videre gælder et speedbådsbevis også, men kun indtil udgangen af dette år.

- Man skal huske på, at en vandscooter vejer mellem 200 og 300 kilo, og der er 200 hestekræfter under sædet. Det der med at sejle rundt blandt badegæster, det egner den sig slet ikke til, siger vandscootersejler Sonny Knudsen.

Kilde: dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader