Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan slipper danske bådejere for at betale kaskoafgift gennem Club Maritim 09.

Club Maritim følger tysk lov

Club Maritim 09 GmbH bedriver ikke forsikringsformidling og overtræder derfor ikke paragraf 34d i den tyske erhvervslov. Deutsche Motoryachtverband er dog i færd med at undersøge, om Club Maritims bådlicenser er gyldige.

 

Af Troels Lykke |

Industri- og handelskammeret i Flensborg (IHK) har undersøgt, om Club Maritim 09 GmbH overtræder paragraf 34d i den tyske erhvervslov.

Ifølge paragraffen skal virksomheder registreres og have tilladelse til at være forsikringsformidler. Club Maritim er registreret som »udbyder af tjenesteydelser« (Erbringer von Dienstleistungen).

Torsdag oplyste IHK Flensburg, at deres undersøgelse af virksomheden og samtale med ejeren Gerhard Kristensen har vist, at Club Maritim ikke bedriver forsikringsformidling, skriver Flensborg Avis.

Derfor har virksomheden heller ikke forbrudt sig mod den tyske erhvervslovgivning.

Slipper for afgift
Club Maritim henvender sig til danske bådejere med et tilbud om medlemsskab, hvor den danske bådejer sælger tre procent af sin båd til Club Maritim.

På den måde kan bådejeren få registreret sin båd i det tyske skibsregister og få en tysk forsikring på båden hos Württembergische Versicherung.

På den måde mener Club Maritim og Württembergische Versicherung, at de danske bådejere kan slippe for den danske forsikringsafgift på 1,34 procent af bådens forsikringsværdi.

Bådejere i Danmark stadig afgiftspligtige

I 2013 afgjorde Skatterådet i Danmark imidlertid, at både, som er forsikret til sejlads i Danmark, og som for hovedparten ejes af en dansker, er afgiftspligtige.

Württembergische Versicherung oplyser over for Flensborg Avis, at de anser bådene for at høre ind under tysk ret, da de har fået en tysk bådlicens.

Deutsche Motoryachtverband er i færd med at undersøge, om Club Maritims bådlicenser er gyldige.

Kilde: Flensborg Avis

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites