Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan fungerer systemet, hvor den danske stat er den helt store taber. Illustration: Flensborg Avis

Dansk statskasse går glip af millioner pga. Club Maritim 09

Hvis Club Maritim 09 sidste år havde 850 tyske bådlicenser på danske både med en gennemsnitlig værdi på fem millioner kr., er den danske statskasse gået glip af 56,96 mio. kr., skriver Flensborg Avis.

Af Troels Lykke |

Administrerende direktør for forsikringsselskabet Pantaenius, Gert Toft, skønner at der er mellem 500 og 1200 både forsikret hos Club Maritim, og at det primært drejer sig om både med en værdi på over to millioner kroner.

Kan have sparet kunder for en halv mia. på ti år

Og hvis Club Maritim 09 sidste år sad inde med 850 tyske bådlicenser på danske både med en gennemsnitlig værdi på fem millioner kroner, er den danske statskasse altså gået glip af 56.950.000 kroner.

Club Maritim blev grundlagt i 2009, så virksomheden kan have sparet sine medlemmer for over 500 millioner kroner i afgifter over de sidste 10 år.

Det skriver Flensborg Avis, der i en serie forsøger at afdække sagen, hvor den danske stat er den helt store taber.

Derudover kan Club Maritim også være på kant med statsskatteloven. Virksomhedens medlemmer overdrager tre procent af deres både, men de beholder fuld råderet.

Skat kritiseres i sagen

I det tilfælde siger statsskatteloven, at der skal betales skat af den værdi, som bådejeren får stillet til rådighed i den periode, som bådejeren råder over den.

– Skats håndtering har været absolut uprofessionel. De har brug for kompetent rådgivning fra folk, som ved, hvad de snakker om. Det er pinligt, og det minder om så mange andre skattesager: Der er ingen konsekvens, og det betyder, at vi som skatteborgere bliver snydt, mens dem med de store både sidder og drikker deres champagne, siger Ralph Andersen, der er ansat hos Maritim Forsikringsservice i Kolding.

Tyske myndigheder reagerer hurtigere

Han har mere tillid til de tyske myndigheders håndtering.

– De tyske myndigheder reagerer meget hurtigt. Forbundsregeringen er involveret gennem DMYV. Alene det, at han ikke står i forsikringsregistret er en kæmpe sag, forklarer Ralph Andersen.

Flensborg Avis har spurgt Württembergische Versicherung om deres samarbejde med Club Maritim, men forsikringsvirksomheden har endnu ikke svaret.

Folk ser kun priser

Selv om Ralph Andersen forsøger at rådgive folk, som er kommet i klemme hos Club Maritim, har han svært ved at finde sympati for dem.

– Folk ser kun de billige priser, og de står endda frem på Facebook under deres eget navn med det. Jeg kan hurtigt finde masser af kunder på diverse bådfora, siger Ralph Andersen.

Club Maritims ejer, Gerhard Kristensen, ville tirsdag ikke svare på Flensborg Avis’ spørgsmål.

Kilde. Flensborg Avis

content-loader
content-loader
content-loader