Gå til hoved-indhold
Skat, danske bådforeninger og forsikringsselskaber mener at Club Maritim 09 GmbH ikke følger lovgivningen. Firmaet holder til i Flensborg. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Skat, danske bådforeninger og forsikringsselskaber mener at Club Maritim 09 GmbH ikke følger lovgivningen. Firmaet holder til i Flensborg. Foto: Troels Lykke

Club Maritim 09's metode for undgå kaskoafgift er stoppet lige nu

Deutscher Motoryachtverband har indledt en undersøgelse af de bådelicenser, der hidtil har banet vej for at slippe for kaskoafgift til den danske stat, skriver Flensborg Avis.

Af Troels Lykke |

Den tyske bådforening Deutscher Motoryachtverband (DMYV) har indledt en undersøgelse af de bådelicenser – Internationale Bootscheine (IBS) – som foreningen har tildelt virksomheden Club Maritim 09 GmbH, der ligger i Flensborg.

Mens undersøgelsen står på, vil DMYV ikke tildele Club Maritim 09 flere bådlicenser. Det bekræfter DMYV over for Flensborg Avis, der skriver en længere artikel om sagen.

Køber tre procent af danske båds værdi

Club Maritim 09 tilbyder medlemsskaber til danske bådejere, hvor virksomheden køber tre procent af den danske båds værdi.

De resterende 97 procent beholder den danske bådejer. På den måde kan Club Maritim 09 GmbH henvende sig til bådforeninger som DMYV og registrere båden i det tyske skibsregister.

Finten er, at den danske bådejer kan få sin båd forsikret hos Württembergische Versicherung – et tysk forsikringsselskab – og derved undgå at betale den danske lystbådsforsikringsafgift, fordi båden optræder i det tyske skibsregister.

Den danske afgift er på 1,34 procent af bådens forsikringsværdi.

Afgiftspligt i Danmark

Skatterådet i Danmark konkluderede i 2013, at både, hvor tre procent er ejet af en udenlandsk virksomhed eller forening, stadig er afgiftspligtige i Danmark.

På sin hjemmeside skriver Club Maritim 09 imidlertid, at man som medlem »sparer den danske forsikringsafgift på kaskoforsikringen«.

Club Maritim 09: Vi overholder lovgivningen

Club Maritim 09s ejer, Gerhard Kristensen, vil ikke kommentere undersøgelsen af virksomhedens bådlicenser, men mener at han overholder lovgivningen, forklarer han til Flensborg Avis.

Han vil heller ikke kommentere, om hans kunders både befinder sig i Danmark eller i Tyskland.

Dansk Sejlunion og Danske Tursejlere fraråder deres medlemmer, at tegne medlemsskab og forsikring gennem Club Maritim 09. De har flere gange gjort Skatteministeriet opmærksom på, at bådejere omgår forsikringsafgiften i Tyskland.

Pantaenius er ikke imponeret over Skats indsats

Hos forsikringsselskabet Pantaenius i Skive beskriver administrerende direktør Gert Toft Club Maritim 09 som »en torn i øjet«.

– Det værste er, at der er nogen, som åbenlyst kan gøre noget, som vi og Skat har påpeget, er ulovligt. Så det er dejligt, at der er nogen, som undersøger det. Det er vi glade for, siger Gert Toft, der ifølge avisen ikke er imponeret over Skats indsats.

Gert Toft skønner at mellem 500 og 1200 både er forsikret hos Club Maritim.

Kilde. Flensborg Avis

content-loader
content-loader
content-loader