Gå til hoved-indhold
Havne
Mange aarhusianere lagde vejen forbi Aarhus Ø under sommerens VM. Foto: Sailing Aarhus

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Af Sara Sulkjær |

Aarhus Kommune og Aarhus Sailing var blandt hovedaktørerne under sommerens VM i sejlsport, og mens roserne for den succesfulde afvikling fortsat tikker ind – blandt andet med hæderen som årets århusianske idrætsarrangement i januar – blæser der nye vinde over Aarhusbugten.

Parterne har nemlig ikke tænkt sig at sole sig i succesen, og derfor arbejdes der benhårdt i kulissen på at smede, mens jernet er varmt.

Sailing Aarhus Week

- Vi har fået vind i sejlene, og det vil vi selvfølgelig gerne udnytte. Vi vil være samlingspunkt for de aktiviteter, man kan lave i Aarhusbugten og skabe endnu flere folkelige aktiviteter a la VM i sejlsport, fortæller Jon Koch Hansen, der tiltrådte som direktør for Sailing Aarhus i juni 2018, i en pressemeddelelse. 

Den nye direktør er samtidig ikke bleg for at løfte sløret for noget af det, der kommer til at ske i 2019.

- En af de nye tiltag, vi blandt andet kommer med i år, er et event, som vi kalder for Sailing Aarhus Week. Det er en samlet maritim festival, der bliver en del af Aarhus Festuge og som skal trække de århusianske borgere endnu tættere på vandet. 

Aarhus Kommune vil have store events

Hos Aarhus Kommune håber man også på flere maritime events, som både kan samle byen og få flere århusianere til at finde vej til havnefronten.

- Aarhus er ikke bare en by. Bugten er en naturlig del af Aarhus, og aarhusianerne elsker vandet. Derfor er jeg superglad for det nye initiativ med den maritime festival Sailing Aarhus Week. Jeg er overbevist om, at aarhusianerne vil tage godt imod festivalen. Vi kan alle sammen godt lide at få nogle oplevelser ved og i vandet,” fortæller rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Rabih Azad-Ahmad var især begejstret for de mange vellykkede aktiviteter samt den øgede pressedækning og opmærksomhed på Aarhus, som VM’et var en naturlig følgevirkning af.

Det får rådmanden til at drømme stort:

- I sommer skrev vi os ind på det internationale event-kort med afviklingen af både Volvo Ocean Race ”Fly by” og VM i sejlsport, og jeg ser meget gerne Aarhus som værtsby for tilsvarende store sejlsportsevents. Aarhusianerne kan allerede nu glæde sig til nye oplevelser på havnen og gugten, når Tall Ships Races kommer til byen i august, afslutter han.

Gennembrud kan blive springbræt til noget større

Selvom Sailing Aarhus blot er en lille eventorganisation, har den siden 2008 afviklet over 20 internationale europa- og verdensmesterskaber. Intet kan dog måle sig med Hempel Sailing World Championship, som sommerens VM oprigtigt hedder.

- Aarhus er en sejlsportsby, og det blev slået fast i 2018, hvor både VM og Volvo Ocean Race ”Fly by” har høstet stor ros. Vi har haft et langvarigt og godt samarbejde med Aarhus Kommune, Dansk Sejlunion og Sport Event Danmark, og gennembruddet sidste år kan måske bruges som springbræt til noget endnu større, understreger Jon Koch Hansen.

Hvordan det går, må tiden vise. I første omgang kan Rabih Azad-Ahmad, Jon Koch Hansen og de øvrige borgere i Aarhus se frem til Tall Ships Race og Sailing Aarhus Week i forbindelse med festugen blandt flere kommende sejlsportsevents.

content-loader
content-loader
content-loader