Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
11th Hour Racing kommer atter til at spille en rolle i oceansejladsen. Foto: Martin Keruzore/The Ocean Race

11th Hour Racing indgår bæredygtigt samarbejde med The Ocean Race

Ledelsen for Jorden rundt-sejladsen og den amerikanske organisation vil sammen beskytte havets fremtid. 11th Hour Racing kalder selv partnerskabet for den største af sin slags i sport.

Af Sara Sulkjær |

Amerikanske 11th Hour Racing, der i den foregående oceansejlads sammen med Vestas sørgede for, at den dansk-amerikanske VO65'er fik vind i sejlene, bliver atter en del af Jorden rundt-sejladsen, der nu går under navnet The Ocean Race.

Mens organisationens logo prydede én af de hurtige kølbåde under den seneste sejlads, bliver det samme næppe tilfældet i år. I stedet er kursen sat mod et samarbejde med sejladsens arrangører.  

En unik mulighed

Det største af sin slags i sport, benævner 11th Hour Racing selv det kommende partnerskab, der har til formål at rette opmærksomheden mod bæredygtighed på havet:

- Sejlersamfundet har en dyb samhørighed med havet, så det er naturligt, at vi vil arbejde sammen for at beskytte dets fremtid, understreger Johan Salen, administrerende direktør i The Ocean Race, i en pressemeddelelse.

Netop havets fremtid har det overskyggende fokus i 11th Hour Racing-organisationen. En organisation, der arbejder for at fremme løsninger, der beskytter oceanerne:

- Det er en unik mulighed for at skabe en sammenslutning mellem sport, business og de politiske beslutningstagere. Sammen har vi magten til at overlevere videnskab og bæredygtighed gennem sportens platform, forklarer Wendy Schmidt, medstifter af 11th Hour Racing.

Aftale med fem hoveddele

I første omgang venter en række events på landjorden samt flere undersøgelser forud for sejladsen i 2021 i den aftale, som de to parter netop har forpligtet sig på at udføre:

  • At indkalde til elleve topmøder i Ocean Race og innovative workshops, fokuseret på sundheden i oceanerne. Den første afholdes i Europa til september.
  • At arbejde med eksperter og sejlteams for at udforske anvendelsen af de nyeste af de nye vedvarende energikilder ombord på IMOCA 60 og VO65'erne under den næste udgave af sejladsen i 2021.
  • At inspirere skoleelever over hele verden til at skride ind overfor havet gennem et program, der vil blive lanceret i maj.
  • At fortsætte det stærke videnskabsprogram udviklet i den sidste sejlads, som indsamlede kritisk data om havforskning og mikroplast, og desuden undersøge måder, hvorpå alle hold er i stand til at deltage i den banebrydende forskning.
  • At inspirere millioner af de besøgende i Race Village med mulighederne for en bæredygtig verden.

Læs mere om 11th Hour Racing her.

content-loader
content-loader
content-loader