Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vegvisir Race, der sejles fra den 15. til 17. august, bliver i år uden deltagelse af de Dansk 2Star-sejlerne. Foto: Vegvisir Race

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Af Sara Sulkjær |

Når de danske doublehand-sejlere sætter kurs mod kapsejladsbanen i Dansk 2Star 2019, rettes stævnen ikke mod Nykøbing-Falster og det populære Vegvisir Race.

Det står klart, efter at kalenderen for den kommende sæson forleden blev offentliggjort.

- Dels er det en skam, fordi jeg som arrangør gerne ser så mange både på startlinjen som muligt, dels ville jeg ærgre mig som deltager i serien, fordi Vegvisir Race er den mest udfordrende og interessante 2Star-sejlads i Nordeuropa, mener stævneleder for Vegvisir Race, Morten Brandt.

Med blot tre Dansk 2Star-sejlere på startlinjen i 2018 får Vegvisirs manglende plads i årets serie dog ikke betydning for den naturskønne kapsejlads setup, understreger Brandt, der i stedet ærgrer sig over, at deltagerne i 2Star-serien må vinke farvel til konkurrencen med de dygtige sejlere i Vegvisir.

Ingen offshore-sejlads uden Vegvisir

Netop det lave deltagerantal har været en afgørende faktor for 2Star-arrangørernes beslutning om at fjerne Vegvisir fra 2019-sæsonen, ligesom de forskellige baner i kapsejladsen har skabt praktiske udfordringer i serien: 

- Baggrunden for ikke at medtage Vegvisir i 2019 er input fra aktive Dansk2Star-sejlere, samt det faktum at de forskellige baner på Vegvisir gør det svært at beregne en vinder af sejladsen under DH, forklarer Henrik Jørgensen fra Dansk 2Star i en pressemeddelelse. 

Baner, der ellers netop ligger til grund for Vegvisirs berettigelse i 2Star-serien. Det mener i hvert fald Morten Brandt, der fremhæver sejladsens røde bane. Her skal Østersøen blandt andet krydses, mens også den tyske ø, Femern, må rundes af deltagerne: 

- Alt i alt er det ærgerligt, at 2Star-sejlerne har stemt og besluttet, at de hellere vil sejle inshore – ikke mindst nu, hvor doublehanded-offshoresejlads er kommet på det olympiske program, understreger han overfor minbaad.dk.

Tusindvis af sømil for at finde vinder

I stedet kommer deltagerne til at stille til start i tre kapsejladser i de indre danske farvande på sammenlangt omkring 300 sømil. Det er lidt færre end i fjor, hvor kapsejladskalenderen, hvis der ses bort fra Vegvisir Race, var identistisk med denne sæsons. 

Om deltagerne i år runder de omkring 17.000 sømil samlet, som de 144 startende besætninger i 2018 gjorde det, er derfor tvivlsomt.

Et højt antal sømil, der ellers sikrede Dansk 2Star titlen som den sejlads i Danmark, hvor der sidste år måtte sejles flest sømil for at finde en vinder.

Dansk2Star 2019-serien bliver baseret på følgende tre sejladser:
· Classic Fyn Rundt (31. maj - 1. juni)    
· AFI 2 Star (15. - 16. juni)
· Øresund 1-2-3 Stars (24. - 25. august)   

content-loader
content-loader
content-loader