Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Spindrift 2 er i øjeblikket på land, hvor to helt nye ror skal konstrueres. Foto: Spindrift Racing

Spindrift 2 giver ikke op: Planlægger nyt rekordforsøg til efteråret

I oktober og november vil Yann Guichard med besætning atter jagte Jorden rundt-rekorden i deres 40 meter lange trimaran. Den øjeblikkelige rekord er sat af IDEC Sport og lyder på 40 dage, 23 timer og 30 minutter.

Af Sara Sulkjær |

Tre mislykkede rekordforsøg er ikke nok til at stoppe de franske sejlere ombord på Spindrift 2. Først betød et pludselig ændret vejrvindue i starten af 2018, at besætningen måtte opgive deres rekordforsøg. En uge senere smed sejlerne masten på vej til startlinjen i Frankrig. 

I starten af februar var det så en strukturel skade på styrbord ror, der satte en aktiv stopper for besætningen, der ellers var nået hele vejen til Det Indiske Ocean på rekordtid.

Håber på godt vejrvindue

Uheldige forhold, der forhåbentligt ikke gentager sig, når teamet sætter kursen mod deres fjerde rekordforsøg - også selvom holdet denne gang blot har to måneder i oktober og november til at ramme det rette vejrvindue og gennemføre sejladsen:

- Jeg håber, at vejret vil være med os, og at vi vil have mulighed for at gøre forsøget igen for at at slå den eksisterende rekord, understreger skipper Yann Guichard i en pressemeddelelse. 

40 dage, 23 timer og 30 minutter brugte den 32 meter lange IDEC Sport i 2017 på at sejle Jorden rundt. En tid, som franskmændene på Spindrift 2 i snart halvandet år har jagtet og atter vil gøre det, når det kommende rekordforsøg indledes i efteråret.

Ny TF35

Herefter vil besætningen gå ombord på teamets nye kapsejler, TF35. Den 35 fod lange flerskrogsbåd er endnu ikke søsat, men forventes snart at ramme vandoverfladen:

- Det bliver rigtig spændende, understreger skipper Guichard, der sammen med resten af sejlerne indleder TF35-sejladsen ved schweiziske Genéve.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites