Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Spindrift 2 er 40 meter lang og er den største trimaran i verden, der sejler kapsejlads. Foto: Spindrift2
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Spindrift 2 opgiver rekordforsøg jorden rundt - udgår i Det Indiske Ocean

Den 40 meter lange trimaran, der forsøgte at sejle jorden rundt på under 40 dage, fik strukturel skade på styrbord ror. Nu har det franske hold 750 sømil til det vestlige Australien. Det er tredje gang, at Spindrift opgiver sit rekordforsøg jorden rundt i Jules Verne Trophy.

 

Af Troels lykke |

Tredje gang blev ikke lykkens gang på Spindrift 2. Sidste gang knækkede holdet masten, og denne gang var der strukturel skade på styrbord ror.

Yann Guichard, skipper på Spindrift 2, fortæller på holdets Facebookside, at skaden på roret tvang holdet til at udgå. Holdet, der er i Det Indiske Ocean, forventer at være i Australien om fire dage.

IDEC vil slå deres rekord næste vinter

IDECs rekord på 40 dage, 23 timer og 30 minutter bliver derfor stående til næste vinter, hvor IDECs skipper Yann Guichard og mandskab forventes igen at forsøge at slå  rekorden jorden rundt. 

Spindrift 2 startede ellers godt gennem Stillebæltet og ækvator, og havde næsten et døgns føring i forhold til IDECs redkord, men ved den sydlige passatvind kom mandskabet for langt til syd og satte næsten hele føringen over styr.

Men ved Kap Det Gode Håb i Sydafrika var de seks timer foran IDEC, forkarer seilmagasinet.no.

Verdens største trimaran udfordres af foilende solo-både

Spindrift 2 er med sit 40 meter lange centerskrog verdens største trimaran. Men båden udfordres også af andre, mindre katamaraner.

En ny Macif er i produktion og Banque populair vil også komme med en ny, selvom de mistede en båd i Route du Rhum sidste år. Fælles for de nye trimraner er, at de vil foile.

Det giver dem mere fart i mindre vind og dermed får de større spillerum mellem vejrsystemerne. De nye flerskrogsbåde, der dog bygges for at sejle solo,  vil også have mindre vindmodstand.

 

content-loader
content-loader
content-loader