Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Godt 300 frivillige er tilknyttet og pt. findes 11 stationer i Danmark – og DSRS oplever stadig stor interesse for at oprette yderligere redningsstationer. Foto: DSRS

Spar Nord Fonden sørger for 55 sejlerdragter til Dansk Søredningsselskab

Spar Nord fonden har med en donation på 137.500 kroner til Dansk Søredningsselskab (DSRS) sikret, at alle redere kan blive sø-sikkert klædt på. Dansk Redningsselskabs stationer har dermed alle sejlertøj til rådighed.

Af Troels lykke |

Steen Wintlev-Jensen, næstformand i Dansk Søredningsselskab, værdsætter det skæve beløb fra Spar Nord Fonden.

Det svarer præcis til udgiften til 55 sejlerdragter eller 5 dragter pr. redningsstation. Siden grundlæggelsen af DSRS i 2004 med en station i Helsingør, er tallet af både redningsstationer og frivillige steget markant.

300 frillige i Danmark

Godt 300 frivillige er tilknyttet og pt. findes 11 stationer i Danmark – og DSRS oplever stadig stor interesse for at oprette yderligere redningsstationer.

”Det har gennem nogen tid været et stort ønske for Dansk Søredningsselskab, at alle redere fik en personlig redningsvest og at alle stationer har sejlertøj og overlevelsesdragter, så redernes egen sikkerhed er på plads”, udtaler formand for DSRS, Ole Lyngenbo. ”

Med donationen fra Spar Nord Fonden kan alle stationer få leveret 5 sejlerdragter.

”Donationen fra Spar Nord Fonden falder helt i tråd med fondens ønske om at støtte mennesker, der brænder for en sag og dermed gør en forskel for andre” siger fondsdirektør, Steffen Nørgaard. Det er allerede meget prisværdigt, at så mange frivillige ønsker at bruge tid og kræfter på at hjælpe og redde nødstedte. Derfor giver det rigtig god mening, at vi bidrager til redernes sikkerhed, slutter fondsdirektøren.

Dansk Redningsselskab har, sammen med en tidligere donationen, sikret at alle redere har personlig redningsvest, og at alle stationer har sejlertøj til rådighed.

Det næste mål på dette område er at skaffe midler til indkøb af 4 timers overlevelsesdragter til stationerne, så de frivillige redere altid har egen personlig sikkerhed på plads, når de bliver kaldt ud for at hjælpe.

content-loader
content-loader
content-loader