Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Line Markert og resten af bestyrelsen havde håbet, at kredsene efter generalforsamlingen kunne skrives ud af vedtægterne. Det var klubberne dog store modstandere af. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

Bestyrelsesmedlemmer i Dansk Sejlunion tager på turné for at definere kredsenes rolle

Efter at klubberne forkastede forslaget om at skrive kredsene ud af Dansk Sejlunions vedtægter, vil bestyrelsen nu i stedet rette fokus mod deres muligheder. Det skriver formand Line Markert i unionens nyhedsbrev. Læs uddrag her.

Af Sara Sulkjær |

Kære alle,

Tak til de godt 40 klubber, som den 23. marts mødte frem i Middelfart for at tage del i Dansk Sejlunions generalforsamling 2019. Det blev en lang dag med levende og engageret debat, mange konstruktive indlæg, ja kort sagt en rigtig god dag for vores foreningsdemokrati.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi i bestyrelsen gerne havde set endnu flere klubber være til stede, og det bliver generelt et fokuspunkt for os, hvordan vi kan sikre endnu større involvering og tættere relationer på tværs af klubdanmark.

På generalforsmlingen fik vi en klar opfordring til at tænke anderledes omkring aktivering af klubberne i demokratiet. Skal generalforsamlingen flyttes fysisk eller sæsonmæssigt? Skal man kunne deltage virtuelt - både når der stemmes og for “bare” at se med. Det kigger vi på. Gode idéer og erfaringer modtages med tak.

Nyt fokus på kredsene

Det fører mig direkte over i spørgsmålet om kredsene, som blev det mest fyldige debatemne på generalforsamlingen.

Et solidt flertal af klubber forkastede bestyrelsens forslag om at tage kredsene ud af Dansk Sejlunions vedtægter. Det var tydeligt, at kredsenes formelle status i Dansk Sejlunions vedtægter stadig vægtes højt blandt klubberne.

Det er et signal, vi i bestyrelsen ikke blot tager til efterretning, vi vil også handle på det.

Se Dansk Sejlunions reviderede vedtægter 2019 her.

For lavt aktivitetsniveau

For når vi har kredse, så skal de også spille en rolle. Det gør de heldigvis flere steder, men der er også kredse, hvor aktivitetsniveauet er meget lavt.

Så hvad gør vi?

Som det første må det kræve, at vi mødes for at tale om kredsenes videre rolle i fællesskabet. Helt konkret planlægger vi at afsætte en række datoer i efteråret, hvor bestyrelsesmedlemmer og medarbejdere fra sekretariatet kommer rundt i samtlige kredse for at tale om samarbejde og videndeling, udvikling af sejlsporten og varetagelse af sejlernes interesser i lokalområdet.

Det glæde vi os til at fortælle mere om senere.

Sejlerhilsen 
Line

Læs hele formandsbloggen hos Dansk Sejlunion her.

content-loader
content-loader
content-loader