Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Aluminium er ikke nogen garanti for at både ikke synker, som det ses her. Foto: DSRS
Kort Nyt
Sådan så den 36 fods alu-båd ud lige før den gik til bunds. Foto: DSRS

36 fods alu-båd forliste i København men motorsejlerne om bord blev reddet

36 fods stor og 7,5 ton tunge aluminiums båd huggede ind i stenmolen ved Lynetteløbet, og efter kort tid trængte vand ind i båden i store bølger. Norden Rescue reddede sejlerne, fortæller Dansk Søredningstjenste.

Af Troels lykke |

Frivilligere reddere slår til igen og redder mennesker. Det skete søndag kl. 21.40, hvor bådfører Kaare Christensen og redder Martin Ravn tog action.

Redderne forklarer.

Hen på søndag aften bliver DSRS København kontaktet af havarist, som er gået på grund på stensætningen ved trekroner lige nord for Lynetteløbet ind til Københavnshavn, fortæller Dansk Søredningsselskab fra København på facebook.

Den 36 fod store og 7,5 ton tunge aluminiums båd står og hugger ind i stenmolen og efter kort tid meldes der om vandindtrængning i båden.

Norden Rescue bliver hurtigt bemandet og kursen sætter mod havaristen som hurtigt bliver fundet. En redder bliver sat om bord for at vurdere situationen.

Fritrækning af båd ikke mulig

Det bliver hurtigt konstateret at en fritrækning ikke er en mulighed pga. af vandindtrængningsen som i løbet af kort tid ombord viser sig at gå hurtigt.

Der bliver i samråd med JRCC besluttet af evakuere de to personer ombord og sejle dem i sikkerhed. Redderne var i havn kl. 22.40.

content-loader
content-loader
content-loader