Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nicolai Sehesteds AkzoNobel-båd har allerede fundet vej til Aarhus Havn. Foto: Troels Lykke

The Ocean Race European Tour til Aarhus i august - se VO65'er allerede nu

Det succesrige Volvo-fly-by i 2018 har banet vejen for endnu et besøg af de hurtige VO65'ere, når AkzoNobel og Brunel i slutningen af august lægger vejen forbi Jyllands hovedstad med Ocean Race-touren. AkzoNobel er dog en smule foran og kan i øjeblikket ses i Aarhus Lystbådehavn.

Af Sara Sulkjær |

Har man sin vanlige gang på Aarhus Havn, er man formentlig stødt på den iøjnefaldende VO65’er, som ligger fortøjet ved havnens molehoved. Måske har man endda undret sig over, hvad AkzoNobel-båden laver i Aarhus?

Faktisk er det ingen hemmelighed, skriver Sailing Aarhus på sin hjemmeside.

Den hollandske båd skal holde sommerferie i Aarhus Havn, inden den fra 28.-29. august skal deltage i det såkaldte The Ocean Race European Tour i Aarhus sammen med Brunel.

Heldige får sejltur

Besøget er kommet i stand efter et succesfuldt The Ocean Race ’fly by’-arrangement sidste sommer, hvor tusindvis af aarhusianere fulgte med fra kajkanten, da Ocean Race-bådene på deres tur jorden rundt rundede det indre bassin i Aarhus midtby.

I år får Ocean Race-bådene så lov at kaste stjernestøv over Sailing Aarhus’ nye satsning, Sailing Aarhus Week.

- Sidste år mærkede vi Ocean Race-suset, da bådene rundede Aarhus i et ’fly by’, og denne gang får publikum så chancen for at komme helt tæt på bådene. De få heldige får endda en sjælden mulighed for at sejle i en af Ocean Race-bådene. Det svarer til at få en tur i Lewis Hamiltons Formel 1-racer, påpeger Sailing Aarhus-direktør, Jon Koch Hansen.

- Besøget fra The Ocean Race European Tour markerer samtidig starten på vores nye event, Sailing Aarhus Week, som vi må sige bliver skudt i gang med manér, fortæller han videre på Sailing Aarhus' hjemmeside.

AkzoNobel i Aarhus sommeren igennem

Kiel, Genoa og Alicante får ligeledes besøg af VO65'erne på den europæiske rundtur forud for selve The Ocean Race-kapsejladsen, der indledes i Spanien i 2021.

Kan man ikke vente helt til slutningen af august med at se de spektakulære VO65’ere på dansk grund, ligger AkzoNobel International i Aarhus Havn sommeren over.

Er man interesseret i en tur ombord på en Ocean Race-båd, når Sailing Aarhus Week går i luften, modtages mails på jon@sailing-aarhus.dk.

content-loader
content-loader
content-loader