Gå til hoved-indhold
Tur
Følg de kendte hver søndag aften kl. 21 på Kanal 5, hvor de sejler med Jesper Bank og Martin Kirketerp. PR-foto: Krestine Havemann/Kanal 5//Discovery Networks Danmark

Søsyg Peter Falktoft efter Atlanten: Du vil ikke være den første, der fremstår som en idiot

Selvom den 33-årige radiovært Peter Falktoft har oplevet ting, de færreste har, så beskriver han alligevel det at sejle over Atlanten som et af de største. Søsyge og mange mennesker på lidt plads har givet Falktoft en masse erfaringer og stof til eftertanke.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sammen med filminstruktør Hella Joof, kok Gorm Wisweh, dj- og dessertkok Christel Pixi samt skuespillerne Nicolaj Kopernikus og Sus Wilkins stævnede han i december ud på en 5000 kilometer lang tur over Atlanten i forbindelse med Kanal 5-programmet 'Over Atlanten'.

Peter Falktoft er selv taknemmelig for de venskaber, han har fået på turen over Atlanten.

- Jeg har kendt mennesker i ti år, som jeg ikke kender halvt så godt, som jeg kender dem, jeg har været sammen med på de her 21 dage, fortæller han.

Stof til eftertanke

At være fanget på en båd i tre uger var ellers noget radioværten troede ville blive en hård opgave

- Men når du bliver smidt ud i noget med folk, du ikke kender, er du lidt mere opmærksom på at tage hensyn, fordi du nødig vil være den første, der fremstår som en idiot ved at vise sit sande jeg. Man er lidt mere opmærksom på sine omgivelser, siger han.

Han fastslår da også, at hvis turen skulle tilbagelægges med fem af hans drengevenner, ville de været røget i totterne på hinanden efter tre dage.

Turen har givet Falktoft stof til eftertanke.

- Man burde jo egentlig behandle dem, man holder allermest af, allerbedst. Men jeg tror nogle gange, jeg slapper lidt for meget af over for dem, som jeg i virkeligheden elsker allermest. Så jeg vil prøve at være lidt mere på dupperne, siger han.

Har lært meget

Hvis man har fulgt med på kanal 5 de sidste par søndage, hvor programmet sendes, vil man da også vide, at Peter Falktoft har været ramt af søsyge i en ekstrem grad.

Det var endda så slemt, at på tredjedagen tog læge Søren Morgen fat i Falktoft en morgen, og viste ham en halvtom vandflaske og forklarede, at det var hvad han havde drukket på tre døgn. Lægens konklusion var, at hvis ikke Falktoft straks indtog noget væske, ville han lægge et drop på ham.

- Der sagde jeg: "Det skal jeg ikke bede om". Så jeg var rigtig presset, og det var skrækkeligt at være så søyg, men der var også en stor lære i at være så hjælpeløs, noget jeg ellers bestræber mig på aldrig at være. Så lærer man, at man er afhængig af andre, siger Peter Falktoft.

Peter Falktofts beskriver dog turen som overvældende og fantastisk, trods søsyge. Og han synes, det er vildt at tænke på de mænd, som første gang satte sig for at krydse oceanet, og som ikke vidste, hvad de gik ind til.

Kilde: kendte.dk

content-loader
content-loader
content-loader