Gå til hoved-indhold
Tur
Christel Pixi er blevet den retmæssige ejer af et par røde bukser efter sit Atlantkryds. Foto: Privatfoto
Tur
De seks kendte trak selv i arbejdstøjet, da Bianca 28'eren skulle klargøres. I sejlsæsonen kan de booke sig ind på specifikke uger, hvor de ønsker at bruge båden med venner og familie. Foto: Privatfoto
Tur
Bianca'en, der førhen var ejet af en ældre herre, har fået plads i Svanemøllehavnen. Foto: Privatfoto

De kendte fra Over Atlanten sejler videre i en Bianca 28

Det startede som en joke, men nu har de seks kendte TV-danskere på eget initiativ købt en klassisk 70’er-båd. Det fortæller Christel Pixi til Minbaad.dk. Martin Kirketerp rådgav de kendte inden bådkøbet.

Af Sara Sulkjær |

2600 sømil tværs over Atlanten. En lang og udfordrende sejltur - ikke mindst, hvis man som Joof, Falktoft, Kopernikus, Wilkins, Wisweh og Pixi, de seks kendte i Kanal 5-programmet Over Atlanten, går ombord på en trimmet kapsejler uden sejlerfaring på CV’et.

Alligevel er de populære danskere efter Atlantkrydset blevet så forelskede i det frie liv på vandet, at de har investeret i deres egen sejlbåd. 

En Bianca 28, anbefalet af Volvo-deltager og OL-guldvinder Martin Kirketerp samt læge og sejler Søren Morgen, der begge var en del af TV-eventyret. 

- Til vores behov mente de, at den var helt perfekt at starte med. Vi vil gerne sejle på hyggeture i de danske farvande og har blandt andet lovet at sejle til Aarhus for at hente Kirketerp, forklarer den kendte DJ og kok, Christel Pixi. 

Et foto i chatgruppen

Som søsygen fortog sig på Atlantkrydset, og sejlerlivet sneg sig ind under huden på de seks kendte, begyndte vittighederne om at stå ved roret på egen båd at flyve gennem cockpittet.

Jokes, der på Atlanten mødtes af store grin fra deltagerne, men som efter hjemkomsten på rekordtid blev forvandlet til virkelighed, da Pixi sendte et foto af en båd i Nyhavn til de kendtes fælles chatgruppe.

Hurtigt viste det sig, at skuespiller Nikolaj Kopernikus havde overhalet de øvrige besætningsmedlemmer indenom og allerede kunne dele bådforslag og budgetudkast.

Båddrømmene fik derfor hurtigt vind i sejlene, og sidste mandag kunne de kendte rigge deres nyerhvervede Bianca 28 til og lade skroget glide ned i Svanemøllens havnebassin.

Falktoft vil se land

Her ligger sejlbåden trygt fortøjet indtil starten af april, hvor de nyslåede ejere med champagne i hånden stævner ud på deres jomfrutur i båden, der blot har fem køjepladser. 

Selvom seks kendte satte kursen over Atlanten, har radio- og tv-vært Peter Falktoft nemlig ingen planer om at hoppe ombord på længere sejlture efter at have tilbragt store dele af Atlantkrydset med opkastposen i hånden.   

- Han fik nok, da han var derude. Han vil gerne med på små ture, hvor han stadig kan se land og hurtigt kan komme i havn, hvis han bliver søsyg. Men længere vil han ikke, forklarer en forstående Pixi. 

Den 33-årige kok, der blandt andet disker op med flotte desserter i Go’ Morgen Danmark, fik ligeledes besøg af søsygen på den 83 fod lange kapsejler.

- Det tog så lang tid at skifte strømper, at jeg blev søsyg og lå de næste 24 timer. Alt bliver jo et projekt på sådan en båd, fortæller den modige kvinde leende.

Frygt forsvandt efter afgang

Det var ellers ikke strømpeskift, der fik Pixi til at ryste på hænderne, da hun inden afgang stod på kajen og spejdede mod vest. En grundlæggende frygt for dét at sejle på Atlanten, særligt efter mørkets frembrud, fik i stedet alarmklokkerne til at ringe: 

- Jeg har en stor respekt for havet og var utrolig bange. Men da jeg først kom derud, forsvandt frygten, og Jesper Bank (skipper ombord, red.) mindede mig om, at det jo er det samme hav, vi sejler på om natten, erindrer københavneren.

Da sejlbåden efter knap tre uger ramte Caribiens varme, var nattevagterne under den smukke stjernehimmel strøget til tops på Pixis favoritliste.

I mørket gik tiden i stå for den ellers altid travle kvinde, der endte med at falde pladask for det langsommelige sejlerliv:

- Det helt, helt simple liv tiltaler mig virkelig. Når man først er derude, giver man sig fuldstændig hen til sejladsen, slutter en fascineret Pixi, der til maj skifter Caribiens bikini ud med de varme handsker, når hun som gast sejler fra Nordnorge til Svalbard.

Andet afsnit af Over Atlanten sendes torsdag kl. 23.50 på Kanal 5. Allerede nu kan episoden desuden ses gratis på Dplay her.

content-loader
content-loader
content-loader