Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Childhood1 sejler lige nu 15 knob med en kurs 350. Grafik: YB Tracking
Kapsejlads
Bekking står her tilbage. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads

Bekking på vej Danmark Rundt på 70 timer - men ikke ny rekord siger Lorenzen

V0 65eren Childhood1 har haft et døgn i 'helvede', da de har krydset fra Bornholm til Langeland. De har 3,5 knobs modstrøm i Storebælt. Hidtid rekord lød på 80 timer i 1999 af Nokia, men var en anden rute, siger Morten Lorenzen. Se nyt Erichsen-interview.

Af Troels lykke |

57-årige Childhood1-skipper Bouwe Bekking, der har sejlet kapsejlads rundt om jorden otte gange, skriver for tre timer siden på sin Instagram:

- De mest horrible 20 timers sejlads fra Bornholm til Lolland med 35-40 knobs vind i snuden. Tilbage til realiteterne. Men Volvo 65eren viser igen, hvorfor den igen er blevet valgt til det næste The Ocean Race, skriver Bouwe Bekking, der bor i Danmark.

Vil kappe 8,5 timer af tidligere sejlads om Danmark

I Round Denmark Race lyder det, at man vil kappe omtrent 10 timer af rekorden, der blev sat af Stefan Myralf og gaster i 1999 på V0 60eren, Nokia.

De sejlede rundt på 3 døgn, 8 timer, 00 minutter og 18 sekunder i 1999.

Distancen var også på 775 sømil, som i Round Denmark Race, men der sejles fra Brünsbüttel ved Kielerkanalens sydvestlige ende, nord om alt der hedder Danmark, rundt om Bornholm og tilbage til Kiel – det vil sige Kielerkanalens nordøstlige ende. 

Imens går Round Denmark Race fra Rømø og til Aarhus, hvor også Christiansø og Bornholm rundes.

Men det er ikke en ny rekord - det er en anden rute

Morten Lorenzen, der var medejer af VO 60eren Nokia, der også satte rekord i Sydney to Hobart, siger om sammenligningen:

- Officielt bliver det ikke en ny rekord i dag med Childhood1. Eller det bliver en anden rekord, som der bliver sejlet her.  Selvom distancen også er på 775. Det er en anden sejlads, en anden rute, man kan ikke sammenligne det, det er som at sammenligne æble og pærer.

- Fint de har sat en omsejlingstid, som andre kan udfordre. Det er super fedt, jeg elsker initiativet. Så at skrive at Childhood1 har slået rekorden holder ikke, for det er en anden rute. Nu er der to ruter Danmark Rundt, KDY har stadig deres rekordrute med start og slut i Kielerkanalen, siger Morten Lorenzen, der tidligere har været direktør i KDY.

Ifølge Minbaad.dk's oplysninger er stykket fra udsejlingen af Kielerkanalen og frem til Rømø et ret besværligt stykke at sejle med tidevand og strøm, hvilket gør KDY's rute mere udfordrende.

Sejlads om Danmark skal starte og slutte i Danmark

Morten Brandt fra eventfirmaet Shorthand, der er medarrangør af Round Denmark Race, sammen med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter, sagde tidligere på ugen til Minbaad.dk:

- For os er det her en god mulighed for at promovere sejladsen næste år til juni, og at det fremover er den rute, man vil sejle i Round Denmark Race. Vi synes, det er mærkeligt, at en sejlads i Danmark skal starte og slutte i Tyskland, men faktisk var det Bouwe Bekking, der kom med idéen til at starte i Danmark og slutte i Danmark. Jeg ville ønske, at det var mig og ikke Bouwe, der fik idéen. Der skulle åbenbart en udlænding til at se, hvor ulogisk det er (med start og slut ved Kielerkanalen, red.), siger Morten Brandt.

Se båden sejle ved Dokk1 i Aarhus og mød dem ved Aarhus Sejlklub

Sailing Aarhus skriver i dag på Facebook:

Bouwe Bekking og Team Childhood 1 er godt på vej mod Aarhus. Når båden har krydset målstregen, sejler de en tur ind i inderhavnen, forbi havnepladsen, som bådene gjorde det i 2018 til Volvo Ocean Race "fly by", hvorefter båden ligger til ved molehovedet ved Aarhus Sejlklub.

Alle er selvfølgelig velkomne til at møde op på havnen og tage godt imod Bouwe og teamet. Jo flere, jo bedre! Seneste melding fra båden er en forventet ankomst omkring kl. 14.30.

Følg sejladsen her

https://sport.tv2.dk/2020-06-28-foelg-beha-soennernes-rekordforsoeg

www.rounddenmarkrace.com

Her kan du lige nu se, hvor VO65eren befinder sig tracking)

content-loader
content-loader
content-loader