Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frostboksen 38 er en let kulfiberbåd, designet af Jan Pedersen fra Aarhus. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads

Frostboks 38 vil udfordre VO60 Nokias gamle rekord Danmark Rundt offshore - modstandere søges

Der skal til efteråret sejles Danmark Rundt offshore med DH-regler, og efter KDYs bestemmelser. - Hvis andre både tænker det kunne være en fed udfordring, så vil vi hermed invitere jer med til en hyggelig og hård gentleman-kapsejlads, siger skipper Jakob Frost.

 

Af Troels Lykke |

Efter Frostboxens tur sidste efterår, rundt om Danmark på indersiden, har besætningen mod på mere. Nemlig Danmark rundt offshore, nu er det på tide at få Jylland med. Så Frostboxen vil udfordre KDYs´ Danmark rundt offshore rekord, sådan lyder det fra bådbyggeren Jakob Frost, ejer af Frostboks 38 fra Faaborg Sejlklub.

Chancen for at Frostboxen kan slå VO60 Nokias´ gamle rekord med 9,7 knob i snit, er nok meget lidt sandsynligt. Det ændre dog ikke ved, at vi vil gøre alt, for at sætte den bedst mulige tid.

Start i efterårsferien ved Kielerkanalen

Da vi ikke jagter varmt vejr og lyse nætter men derimod vind så vi kan sætte den bedst mulige tid og få nogle plane ture, hvor vi kan udfordre os selv og båden, vil Frostboxen starte lørdag d. 16-10, første lørdag i efterårsferien. Vi vil starte enten øst eller vest for Kielerkanalen. I ugen op til bestemmer vi omsejlingsretningen.

Hvis andre både tænker at det kunne være en fed udfordring, så vil vi hermed invitere jer med til en hyggelig og hård gentleman kapsejlads.

Vores ide er meget simpel:

  • Vi sejler efter KDYs´bestemmelser for DRO Klasse R
  • Hver båd har selv ansvaret for at blive godkendt af KDY
  • Vi overholder selvfølelig søfartsreglerne også i forhold til trafikseparering og beskyttede områder hvor der ikke må lystsejles o.s.v.
  • Respit beregning vil blive udregnet efter DH reglen, tænker at vi muligvis starter på omvendt respit, så første båd i mål har vundet.
  • Udover startgebyret på 1200 kr. til KDY. Skal hver båd komme med en flaske Captan Morgan og vinderen får alle flasker ;-)
  • Eventuelle protester vil blive afgjort imellem parterne på Den Røde Pimpernel i Kerteminde ved først kommende lejlighed ;-)

Hvis det har interesse, så kontakt Jakob Frost gerne så hurtigt som muligt, så vi kan lave et fedt arrangement sammen, der hylder sejlsporten.

Del gerne opslaget, så vi kan få det så langt rundt som muligt.

Mail: nbv72frost@gmail.com

Telefon: 20166609

content-loader
content-loader
content-loader