Gå til hoved-indhold
Udstyr
Foto: Klaus Andrews

Elvstrøm Sails: Kommer der vind i sejlene igen efter coronakrisen?

Ja, siger sejlproducenten i Aabenraa, der er der et klart billede af, at sejlerne holder sejlerferien i de danske farvande i år. Direktør Niels Bjerregaard siger om marts: - Vi har haft rigtig godt gang i produktionen. Jeg tør ikke spå om, hvordan ordreudviklingen fortsætter.

 

Af Troels lykke |

”Det er vel i virkeligheden ret naturligt, at det er det mønster vi ser”, fortæller Christian Due Hammerhøy, salgschef hos Elvstrøm Sails i Aabenraa, der fortsætter:

"At sæsonstarten skubber sig i år, kommer vi ikke uden om, men mon ikke sommerferien alligevel skal holdes. Vi fornemmer i hvert fald i markedet herhjemme, at det bliver i dansk farvand.”

Hos sejlproducenten i Aabenraa er der da også gang i hjulene. Design og produktion foregår alt under samme tag på Paul Elvstrøms Vej i Aabenraa, og med leveringstider på 4-5 uger er det altså stadig muligt at komme på vandet til sommer med nye Elvstrøm sejl. 

Elvstrøm Sails hjælpes af egen produktion i Aabenraa

Direktør, Niels Bjerregaard, forklarer.

”Situationen generelt er naturligvis helt uden sidestykke, og kalder på alle sejl sættes ind for at holde kadencen oppe. Heldigvis er vi i skrivende stund ikke ramt af stort frafald på grund af sygdom, og vi har haft en marts måned, hvor vi har haft rigtig godt gang i produktionen. Jeg tør ikke spå om, hvordan ordreudviklingen fortsætter, men uanset hvad, er vi hos Elvstrøm Sails i en ret unik situation ved at have egen design og produktion in-house. Selvfølgelig bliver vi som virksomhed påvirket af, at flere lande er sat så markant på pause, men i forhold til det danske marked oplever vi fortsat en lyst til at købe nye sejl. Og vi kan med glæde sige, at vi kan levere.”

Tæt relation til maritim produktion i Syddanmark

Syddanmark har en lang tradition for maritim produktion, og huser blandt andre flere af de ledende danske bådværfter.

”Vores nærhed til, vores tætte relation og vores løbende leverancer til Dragonfly, X-Yachts, Nordship/Faurby samt Nordborg Bådbyggeri gør os i stand til at følge markedsudviklingen tæt og især gør det os i stand til at være fleksible og tilstede, når der er behov for det hos vores OEM-kunder, fortsætter Christian Due Hammershøy.

7.000 kvadratmeter til produktion

Den sønderjyske sejlproducent har løbende investeret i produktionen i Danmark og helt strategisk og i modsætning til andre større spillere satset på at have produktionen tæt på nærmarkederne i Europa.

I Aabenraa har man i størrelsesordenen 7.000 m2 sejlloft til produktion. 

content-loader
content-loader
content-loader