Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flammerne og varmen havde gjort skroget helt blødt, og der var opstået huller. Kort tid efter sank den 32 fods sejlbåd i Lillebælt. Foto: Niclas Poulsen/Marinehjemmeværnet

32-fods sejlbåd sank i Lillebælt efter brand - 5 personer og hund blev reddet

Dansk Søredningsselskab fik forinden reddet de fem personer og en hund på sejlbåden. Undervejs blev sejlerne tilset af en læge fra en af Flyvevåbnets redningshelikoptere. Nu fortæller Marinehjemmeværnet om slukningen af branden.

Af Troels Lykke |

En besætning bestående af ni frivillige om bord på MHV 908 Brigaden fra Hjemmeværnsflotille 124 Aarhus lå i dag - mandag - på vej ud af Haderslev Fjord, da de over radioen kunne høre, at der var problemer med en brændende båd i det sydlige Lillebælt. 

Det skriver Nina Falck på Marinehjemmeværnets side.

Anmodning fra JRCC

Farten blev straks sat op, og Brigraden hastede mod positionen. Undervejs – omkring klokken 10.35 - bliver Marinehjemmeværnsfartøjet kontaktet af Søværnskommandoens Joint Rescue Coordination Centre.

- De bad os om at sejle op og se på det. Og vi måtte meget gerne slukke branden,​ hvis vi kunne, forklarer Ole Bonde, der i denne uge er fartøjsfører på Brigaden.

Tre kvarter senere var Brigaden fremme ved den brændende sejlbåd. De fem personer om bord og deres hund var allerede blevet reddet i land af Dansk Søredningsselskab og undervejs tilset af en læge fra en af Flyvevåbnets redningshelikoptere.

Båden lå nu forladt og brændte syd for øen, Brandsø, som ligger lidt nord for indsejlingen til Haderslev Fjord.

- Aldrig set noget lignende

- Der var meget ild i den båd og meget røg. Der var huller i skroget, som også var blevet helt blødt, og hele dækket var brændt væk. Jeg har aldrig set noget lignende, fortæller Ole Bonde.

Samtidig blæste det med 10 – 11 meter i sekundet, og der lå et sejl i vandet, som Brigaen helst ikke skulle have i skruen. D​et udfordrede slukningsopgaven en del. 

Brigaden er et såkaldt 900-klassefartøj med ret effektive brandpumper om bord, så der blev brandslukket med stor intensitet. 

Svært at slukke brand  - og så sank båden

- Det var faktisk svært. Vi skulle passe på med at komme for tæt på, og heller ikke ligge stille, forklarer Ole Bonde, som var nødt til at cirkle med Brigaden et par gange. 

Branden endte dog med at blive slukket ret effektivt, da den 32-fods sejlbåd til sidst også begyndte at tage vand ind og simpelthen sank klokken ca. 11.55 på 13 meter vand.​

Det satte punktum for Brigadens opgave, og den frivillige besætning kunne pakke brandpumperne sammen igen.

Se flere billeder fra branden.

Kilde: Marinehjemmeværnet

content-loader
content-loader
content-loader