Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christian Peter Lübeck røg på hospitalet efter han blev ramt af roret.

CP Lübeck skåret af skarpt ror på Nacra 17

I New Zealand røg gast Christian Peter Lübeck på hospitalet, efter han ramte skarpt ror under en kapsejlads. Ulykken skete, da trapezen knækkede på den foilende katamaran.

Af Troels Lykke |

Kiwierne Liv Mackay og Micah Wilkinson kom den danske landsholdssejler Christian Peter Lübcek til undsætning under den sidste sejlads i et stævne New Zealand.

KDY-sejleren, der gaster for Lin Cenholt, fik ifølge Sail-World skåret sig på T-foil-roret og kom på hospitalet, hvor han blev opereret.

Han skal nu gennemgå undersøgelser og må holde fra sejlads i et stykke tid.

Nacra 17-klassen er kommet i søgelyset omkring sikkerhed flere gange, ikke mindst efter at en amerikansk sejler mistede tre fingre under sejlads.

Klassen blev sidste år fuldt foilende, og farten er steget betragteligt.

Opdateret søndag aften: Dansk Sejlunion skriver til pressen, at uheldet indtraf på et af lænsebenene, hvor farten er på sit højeste. Her knækker Lübecks trapezkrog, og han falder i vandet. Roret rammer hans venstre ben og påfører ham en alvorlig flænge i benet.

Andre sejlere er hurtigt hos ham, og det samme er landsholdets Nacra-træner, Coen de Koning, som får ham fragtet i land, hvor en ambulance venter.

Søndag aften, lokal tid i Auckland, bliver han opereret. Det er en alvorlig flænge, men der er ikke brud og ingen tegn på øvrige læsioner. 

Foreløbigt skal han blive på hospitalet de nærmeste dage. Dernæst venter nogle uger, hvor han skal forholde sig i ro, inden han igen forhåbentlig kan være klar til at genoptage træningen.

Kilder: Sail-World og Dansk Sejlunion

Christian Peter Lübeck, CP, ses her til OL i Rio 2016, hvor han sejlede 49er med Jonas Warrer. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader