Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der er plads til 20 både i årets Lyø Escape. Ambitionen er at fylde lagunen ud for havnen med både og vandaktiviteter inden for få år. Foto: Morten Brandt / Lyø Escape

Lyø Escape – nyt adventure race for sejlere i cruising-mode

Sejladsen, som Morten Brandt står bag, vil samle sejlere om deres fælles kærlighed til sejlsporten med et afslappet og anderledes koncept. Men tag ikke fejl – ambitionerne er store.

Af Sara Sulkjær |

Det er med kort aftræk, at den nye event Lyø Escape bliver startet op – for der er knap tre uger til første start i det sydfynske, når der er premiere den 21. til 23. august. 

Men det er heller ikke nybegyndere inden for sejlsportsevents, der står bag den nye begivenhed. 

Således var det kokken og sejleren Anders Kraft, der forpagter kroen på Lyø, hvilket mange sejlere allerede har fået øjnene op for i denne sæson, der midt i juli tog kontakt til Morten Brandt for at høre, om han var med på at udvikle en ny event med udgangspunkt fra Lyø. 

Sidstnævnte har udviklet de internationale sejladser Silverrudder Challenge, Vegvisir Race og Round Denmark Race. 

Korte sejladser og lange aftener

Mens disse events alle er stenhårde at gennemføre, er den nye sejlads lagt anderledes an. 

- Lyø Escape vil noget nyt. Lige så meget, som vi elsker de stenhårde adventure sail race-begivenheder, lige så højt elsker vi et godt sommercruise. Så målet er at tiltrække sejlere, der mentalt er gået i cruising-mode, og hvis både er tunge og pakkede til ugers hyggesejlads, påpeger Morten Brandt i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Med Lyø Escape ønsker vi at give sommerturen lidt krydderi i form af uformel kapsejlads kombineret med muligheden for at møde gamle og nye venner med en fælles kærlighed til sejlsporten. Planen er så, at de tilbringer korte dage i konkurrence på havet i turpakkede både i det smukke øhav efterfulgt af lange aftener og måske nætter på land på smukke Lyø med dejlig mad fra kroen.

Korshavn er rettesnoren

Lyø Escape 2020 er således adventure sail racing i et afslappet format. Årets udgave er den første, og bliver af arrangørerne betragtet som en prototype, hvor flere ting skal afprøves. 

2020-udgaven er banen, lørdag, inspireret af cyklingens stjerneløb, hvor deltagerne har afstikkere ud væk fra et centrum, hvortil de vender retur flere gange. Udgangspunktet er naturligvis Lyø. Der sejles et mere konventionelt format søndag. 

Ambitionerne er store på Lyø, og allerede fra 2021 er det meningen at inkludere de fleste former for vind og menneskedrevet vandsport. 
- For dem, der er gamle nok til at huske den oprindelige Fyn Rundt fra Korshavn, så er det den stemning, vi sigter efter. Vi ønsker at fylde lagunen uden for Lyø med hundreder af både, der bliver sejlet frem og tilbage i vandtaxaer, fortæller Anders Kraft, der blandt andet står for festmiddagen lørdag aften sammen med hans crew fra kroen.

- Men i modsætning til Fyn Rundt er Lyø Escape rettet mod deltagere og både i cruisetilstand. Konkurrencen vil være afslappet, og der vil ikke være sejlads efter kl. 17.00, understreger Kraft.

Kun 20 pladser

Blot 20 deltagere kan få en plads på startlinjen i første udgave af begivenheden. De første seks pladser er allerede booket, så skynd dig hvis du vil være blandt Lyø Escape-pionererne. 

Der vil løbende komme mere info op om sejladsen på dennes hjemmeside. Den er i øjeblikket kun på engelsk, men vil i løbet af ugen ligeledes findes i en dansk version. 

Foruden Anders Kraft og Morten Brandt samarbejder John Hansen, havnefoged på Lyø, og Søren Westerskov fra Lyø Bådelaug om at afvikle sejladsen.

Tjek den ud www.lyoescape.com og se video-traileren for eventen herunder:

content-loader
content-loader
content-loader