Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arrangørerne forventer atter at få solgt alle startnumrene til Silverrudder. Hvor lang tid, det tager, tør stævneleder Ole Ingemann ikke at spå om. Foto: Silverrudder

Over 400 sejlere tilmeldt Silverrudder - 73 % er gengangere - Hugo Boss er tilmeldt

Tidligere Silverrudder-deltagere er loyale over for sejladsen, der fortsat er populær i ind- og udland. Også solosejler Hugo Boss-sejleren Alex Thomsons navn står på deltagerliste

Af Sara Sulkjær |

Klokken er 18.03. Kun tre minutter er gået, siden tilmeldingen til én af verdens største solosejladser, Silverrudder, blev skudt i gang. Alligevel har 150 sejlere skrevet deres navn på deltagerlisten til den populære sejlads om Fyn.

To minutter senere har yderligere 100 sejlere meldt deres ankomst. Da der er gået en halv time er 330 registreret.

- Vi ventede i spænding, idet vi ikke kunne ane, hvordan det ville gå. Da tilmeldingen åbnede kl. 18.00, var det uden grund. Der var fuld fart fra første sekund, fortæller en begejstret stævneleder, Ole Ingemann Nielsen, til Minbaad.dk. 

Rekordholderen Jan Andersen

Mandag formiddag klokken 10.20 har i alt 410 sejlere booket en af de i alt 450 pladser på startlinjen i Svendborg den 18. september. Traditionen tro er størstedelen tyskere, ligesom et markant flertal tidligere har stiftet bekendtskab med singlehand-sejladsen:

- Det overrasker mig, at så mange klør på igen - også dem, der allerede har været med i mange år. Det er en stor udfordring, og den skal de bare have med hvert år. Det er vi selvfølgelig glade og stolte over, understreger Ole Ingemann Nielsen.

Således har 73 procent af sejlerne allerede mindst én af de eftertragtede finisher-poloer i skabet - men kun én kan prale af at have været til start i samtlige af de otte forhenværende sejladser. 

Det er danske Jan Andersen, som dermed kan prale af hele to Silverrudder-rekorder, nemlig rekorden for flest sejladser samt den hurtigste tid rundt om Fyn.

Dukker Thomson op?

Taler startlisten sandt, kan Andersens fartrekord meget vel stå for skud i 2020.

Den populære, britiske solosejler Alex Thomson, der flere gange har taget del i Jorden rundt-sejladsen Vendée Globe, står ligeledes på listen. Hvorvidt briten rent faktisk planlægger at lægge vejen forbi Fyn i sin IMOCA 60'er er dog uvist:

- Jeg regner med, at han er til start, når han står på listen, men vi har forsøgt at kontakte ham for at få det bekræftet, forklarer Ole Ingemann.

Også Minbaad.dk har mandag formiddag henvendt sig til Thomsons PR-afdeling - foreløbigt uden held.

Se den foreløbige deltagerliste her og send din egen tilmeldingsblanket afsted her.

content-loader
content-loader
content-loader