Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det kræver koncentration, erfaring og ikke mindst dygtighed at sejle de lynhurtige F50-katamaraner. Foto: Denmark SailGP Team / Facebook

Sehested om aflyst SailGP: Det kan gøre os klar til at kæmpe om topplaceringerne

Corona-pausen kan bringe fordele med sig for det nye, danske SailGP-team, der ikke har mange timer i de foilende F50-katamaraner. Det forklarer skipper Nicolai Sehested, som dog ærgrer sig over udskydelsen af sæson to.

Af Sara Sulkjær |

Èt stævne var alt, de danske SailGP-sejlere nåede at få i deres første sæson i sejlsportens Formel 1-serie. Det står klart, efter at arrangørerne med coronavirussen in mente i denne uge valgte at udsætte resten af sæsonen til 2021.

- Som atleter er vi naturligvis skuffede over ikke at kunne konkurrere i SailGP i år, men vi står fuldt ud bag SailGP's beslutning. Vi vil bruge denne pause til at fortsætte med at arbejde sammen som et hold og fortsætte med at forberede os til de næste begivenheder i 2021, forklarer skipper for det danske Rockwool-team, Nicolai Sehested, i en pressemeddelelse.

Kan optimere præstationen

Resultaterne fra Sydney SailGP-sejladsen, der fandt sted i februar 2020, var dermed ikke blot det danske SailGP-holds debut i verdens hurtigste kapsejladsliga - det blev også deres eneste optræden i dette kalenderår.

Her førte Sehested sin besætning til en imponerende præstation med en sjetteplads blandt de syv teams på trods af, at holdet gik ind til konkurrencen med mindre end 20 timers sejltid i de unikke F50-både.

- Vi nød virkelig Sydney og kom ud af sejladsen med en masse læring, som vi ser frem til at udføre i praksis. Da vi er et nyt hold, giver flytningen af sæson to flere muligheder for at optimere vores præstation. Vi håber, at dette kan gøre os klar til at konkurrere om topplaceringerne, forklarer Sehested.

Med den aflyste sæson er det danske SailGP-event den 11.-12. september ligeledes streget fra kalenderen. Endnu er København ikke føjet til den nye 2021-kalender, men det er forhåbentlig blot et spørgsmål om tid:

- Vi er glade for udsigten til, at SailGP kommer til Danmark for første gang i 2021, og forhåbentlig kan vi se frem til kapsejlads på hjemmebane, når sæson 2-arrangementskalenderen er fuldt ud bekræftet, lyder det håbefuldt fra den danske skipper.

Rockwool holder fast

Selvom sæson to nu forlænges med over et år, står det danske teams hovedsponsor Rockwool fortsat bag de rød-hvide-drenge. 

Det understreger Mirella Vitale, Senior Vice President, Marketing, Communications og Public Affairs i Rockwool-gruppen:

- Rockwool forbliver fuldt ud engageret i vores SailGP-sponsorat og det danske SailGP-hold. Vi ser det som et langsigtet partnerskab. Rockwool er hovedsponsor for det danske hold og vil fortsat arbejde tæt sammen med SailGP gennem de næste tre år, forklarer Vitale.

Sammen med de danske SailGP-atleter vil Rockwool fortsat være aktive gennem sommeren og efteråret med en række aktiviteter, herunder trænings- og ungdomslejre, workshops og akademisessioner. Hele planen for dette vil blive afsløret senere på foråret.

content-loader
content-loader
content-loader