Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Omkring 25 Albin Express-ejere dukker formentlig op på havnen i Middelfart. Foto: Middelfart Sejlklub

300-personers telt i Middelfart skal skabe fuldt DM for L23 og Express i august

25 Albin Expresser og 15 L23'ere dukker formentlig op til Middelfarts danmarksmesterskab i midten af august. Et stort festtelt skal sikre, at afstandskravene overholdes under aktiviteter og spisning.

Af Sara Sulkjær |

Der bliver ikke sparet på noget, når Albin Express- og L23-sejlerne den 13. til 16. august lægger vejen forbi Middelfart - heller ikke selvom en række større begivenheder har måttet kaste håndklædet i ringen eller har proklameret en efter coronavirussen modificeret udgave af eventen.

Det slår Middelfart Sejlklub fast i en pressemeddelelse:

- Regeringens genåbningsplan kalkulerer med, at fase 4 bliver igangsat i starten af august. Derfor tør Middelfart Sejlklub nu fortsætte processen med klargøring til stævnet, understreger Christian Thomsen fra arrangørklubben. 

Fællesspisning alle dage

Sejlerne kan derfor se frem til et stævne i fuld format. Således indledes danmarksmesterskabet som planlagt med tunup-sejladser torsdag og efterfølgende pizzaaften, inden de afgørende DM-sejladser er på programmet fredag og lørdag. 

Desuden kan deltagerne se frem til et hyggeligt grillarrangement fredag aften, alt imens den store festmenu venter om lørdagen.

For at kunne tilgodese afstandskravene har sejlklubben besluttet at leje et 300-personers telt, hvor al bespisning og festaktiviteter for de fremmødte sejlere gennemføres.

Køer, der lukkes på græs

I alt 15 L23'ere og 25 Albin Expresser forventes at finde vej til Middelfart efter en længere periode, hvor de aflyste kapsejladser har stået i kø grundet corona-pandemien:

- Vi regner med, at folk er sultne efter at komme til kapsejladsstævner og forventer, at det er lidt ligesom, når køerne om foråret lukkes ud på græs, understreger Middelfart Sejlklub og fortsætter:

- Vi glæder os i den grad til dette brag af en sejlerfest, og vi vil gøre alt for, at sejlerne vil få en super oplevelse.

content-loader
content-loader
content-loader