Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Martin Kirketerp om F50er: Hun er et bæst at sejle - mød sejlerne i København

Prof-sejleren fra Team Rockwool fortæller om F50eren, som han har sejlet over 47 knob i. Vi mødte Martin Kirketerp i Aarhus. Lige nu er han og holdet i København og Skovshoved i GC 32er. Og senere vil Sehested og Rockwool-holdet forsøge at sætte rekord om Sjælland i Sølvspileren.

Af Troels Lykke |

Team ROCKWOOL Racings GC32-katamaran i dag flyver ind i Københavns havn, hvor det danske hold de næste 14 dage skal sommertræne til næste sæson af SailGP, der begynder i 2021. 

Udover selv at træne afholder Danmarks hurtigste sejlsportshold et ROCK the Boat academy i Skovshoved havn for nogle af Sjællands mest talentfulde ungdomssejlere i weekenden den 1-2. august.

Akademiet vil udover masser af sejlads omfatte coaching på vandet og en chance for at for at mødes med og lære af de sejlere, der i øjeblikket konkurrerer i verdens hurtigste sejlracingliga.

Sidst, men ikke mindst skal holdet bruge træningen i København til at blive hurtige nok til at udfordre den 9 år gamle Sjælland Rundt Rekord også kaldet Sølvspileren.

Dansk hold med én austrailer

Det danske hold består af fem danskere og én australier:

- Nicolai Sehested, 30 år, fra København (rorsmand)

- Tom Johnsen, 28 år, fra Mandurah i Vestaustralien (wing-trimmer)

- Rasmus Køstner, 41 år, fra Middelfart (flight controller) 

- Martin Kirketerp, 37 år, fra Århus (grinder)

- Hans Christian Rosendahl, 23 år, fra København (grinder)

- Lars-Peter Rosendahl, 23 år, fra København (grinder)

content-loader
content-loader
content-loader