Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den vigtigste årlige sejladsserie får et grandprix event i Plymouth, Devon i 2021 efter stævner i San Francisco og New York. Foto: David Greay for SailGP

Sehested og gaster skal kæmpe i Plymouth mod Ben Ainslie i SailGP

Efter sæsonåbneren i San Francisco i april og New York SailGP i juni vil mesterskabet vende tilbage til britiske kyster den 17.-18. juli med sæson 2’s tredje begivenhed med kapsejlads i F50, der er blandt verdens hurtigste både.

Af Troels Lykke |

Plymouth, Storbritanniens Ocean City, er valgt som vært for den europæiske debut i SailGP's sæson 2, når den globale ligas begivenheder genstarter i 2021.

Efter sæsonåbneren i San Francisco i april og New York SailGP i juni vil mesterskabet vende tilbage til britiske kyster den 17.-18. juli med sæson 2’s tredje begivenhed med kapsejlads i verdens hurtigste både.

Seks måneder lang budproces

Plymouth er berømt for sin rige maritime historie og planlagte hjemsted for Storbritanniens første nationale havpark, og ligger i det historiske amt Devon på Englands sydvestkyst.

Det adrenalinfyldte løb mellem konkurrerende nationer finder sted på Plymouth Sound i partnerskab med Plymouth byråd og med støtte fra Associated British Ports, English Cities Fund og Sutton Harbour Group.

Plymouth SailGP vil også være en del af byens Mayflower 400-mindesmærke og markere årsdagen for den berømte rejse over Atlanterhavet til Amerika. Plymouth blev valgt efter en seks måneders budproces, der involverede fem andre britiske byer.

Nåede globalt publikum på 231 mio. seere

Den britiske begivenhed i SailGP sæson 1 - som blev set af 24.000 tilskuere og leverede 24 millioner dollars i økonomisk indvirkning på samfundet og nåede et samlet globalt publikum på 231 millioner - så nogle af årets mest dramatiske scener.

Foran en pakket folkemængde kæntrede det amerikanske SailGP-team på spektakulær vis, og både Storbritannien og Australien skabte historie ved at nå hastigheder, som ikke tidligere er set i sejlsport.

Som berømt sejlsportsby vil Plymouth forventes at bringe lignende spænding til fans, der vil være i stand til at se de spændende sejladser fra vandet eller kysten.

Ainslie på hjemmebane

Nyt for britiske fans i sæson 2 vil være tilføjelsen af ​​det newzealandske SailGP Team, som vil tilslutte sig den imponerende liste af deltagende verdensklasse sejlere og topsejladsnationer.

Blandt ligaens stjerner er den mest succesrige olympiske sejler nogensinde, Sir Ben Ainslie, som vil give hjemmepublikummet noget at juble over ved den britiske begivenhed.

- For os som et britisk hold er der intet bedre end at konkurrere foran et hjemmepublikum, og vi er utroligt begejstrede for muligheden. Der er et element af nostalgi for mig personligt, da jeg er vokset op og lærte at sejle i den sydvestlige del af England og nu alle disse år senere vender tilbage for at konkurrere på den internationale scene. Plymouth er et fantastisk sejlsted med et naturligt amfiteater, hvor fans kan opleve disse fantastiske F50'er, forklarer Ainslie.

Live på TV 2

Plymouth SailGP vil blive udstillet rundt om i verden via top-tv-stationer i mere end 100 områder, inklusive Storbritannien og Irland på Sky Sports.

Partnerskabet med Sky Sports begyndte tidligere på året og er netop forlænget indtil udgangen af sæson 3. SailGP-udsendelsesrettigheder administreres af IMG som en del af SailGP's partnerskab med Endeavour.

SailGP's sejladser vil yderligere blive distribueret på holdenes markeder gennem CBS Sports (USA), Fox Sports (Australien), Sky Sport (New Zealand), Canal + Sport (Frankrig), TVE og TV3 (Spanien), TV 2 og TV 2 Sport (Danmark) og DAZN (Japan).

Nyt til sæson 2 vil være muligheden for at oversætte nøglesamtaler ombord på F50'erne under sejladser live gennem et nyligt afsløret partnerskab med Acronis, der bringer fans stadig tættere på den hurtige, højteknologiske begivenhed.

Plymouth deler meget DNA med SailGP

SailGP CEO Sir Russell Coutts forklarer:

- Vi er virkelig glade for at tilføje Plymouth som den tredje begivenhed i sæson 2 af SailGP. Briterne har et meget talentfuldt team ledet af Ben Ainslie, og jeg er sikker på, at de vil modtage en masse lokal støtte i deres forsøg på at vinde det globale mesterskab.

- Plymouth er en by, der deler meget DNA med SailGP, da begge har et stærkt fokus på marineteknologi og bæredygtighed. Det giver også gode seermuligheder for tilskuere, der kan se sejladserne fra en hævet position på Plymouth Hoe. Vi ser frem til at afholde en fantastisk begivenhed og arbejde sammen med Plymouth byråd for at sikre, at vi efterlader et positivt varigt indtryk og arv i byen, understreger Coutts.

Et naturligt amfiteater

Begejstringen deles af Pete Smith, viceleder for Plymouth byråd:

- Vi er meget begejstrede over at kunne byde en af ​​verdens mest spektakulære sejlsportsbegivenheder velkommen til Plymouth – der er ikke nogen mere oplagt vært end Storbritanniens Ocean City. Det bliver en uundgåelig weekend med vild og hurtig kapsejlads, som tilskuere kan se tæt på takket være det naturlige amfiteater fra Plymouth Sound.

- Ud over at skabe en spændende oplevelse for besøgende og lokale har begivenhedens økonomiske indvirkning potentialet til at blive enormt. Dette er strålende nyheder, især når vi ser ind i en fremtid, der vil fokusere på økonomisk genopretning efter pandemien. Vi vil arbejde tæt sammen med SailGP for at maksimere de muligheder, der er for at tilbyde og sikre, at vores beboere drager fordel af eventen samt inspirerer den næste generation til at få en kærlighed til sejlads via et ledsagende ungdomsprogram.

Efter eventen i Storbritannien planlægger SailGP at forblive i Europa til grand prix-begivenheder på de andre holdmarkeder: Danmark, Frankrig og Spanien. Yderligere datoer og grand prix-byer vil blive annonceret i de kommende måneder.

OM SAILGP

SailGP er sejlsport-redefineret. SailGP blev grundlagt i 2018 og har hovedkontor i London og New York og er et årligt, globalt sportsmesterskab med dristig, banebrydende teknologi og imponerende atletik.

Den fan-centrerede kapsejlads, der drives af naturen, finder sted i nogle af de mest ikoniske havnebyer over hele kloden og kulminerer med et 1-million dollar-”winner takes all”-finalesejlads.

Rivaliserende landshold kæmper mod hinanden i identiske superhurtige F50-katamaraner, der er konstrueret til intens kapsejlads med hastigheder på mere end 50 knob (næsten 100 km/t). Besøg SailGP.com for mere information.

OM PLYMOUTH

Plymouth, Storbritanniens Ocean City, er en af ​​Europas mest livlige havnebyer og den største by i Devon med 263.000 indbyggere.

Med sin imponerende beliggenhed ved havnefronten, fantastisk kultur og shoppingmuligheder samt  Dartmoor National Park lige om hjørnet byder Plymouth hvert år ca. 5,4 millioner besøgende velkommen. Byen er også et globalt ekspertisecenter for havvidenskab og teknologi og har en af ​​de største klynger af ekspertise i verden.

Planer for oprettelsen af ​​Plymouth Sound National Marine Park er i gang og vil være den første i Storbritannien.

Her sigtes mod at fremvise de unikke og fantastiske aktiver, som Storbritanniens Ocean City har at tilbyde, inklusive anslået 1.000 forskellige arter af havliv. Ligeledes vil den styrke økonomien, tiltrække flere besøgende samt muliggøre finansiering af forskning og en række andre initiativer.

Læs mere om SailGP her: https://sailgp.com/

Kilde: SailGP

content-loader
content-loader
content-loader