Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
GC 32eren, som Rockwool-holdet skal bruge, har tidligere deltaget i Extreme Sailing Series og er i dag ejet af Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner. Sidstnævnte sejler med som taktiker for Nicolai Sehested. Foto: Mark Lloyd/Lloyd Images
Kapsejlads
Kapsejlads
Til april skal danskerne i kamp i denne GP50 i San Francisco. Foto: Brian Carlin/Rockwool

Rockwool-holdet Denmark SailGP Team vil slå rekord rundt om Fyn og Sjælland i GC32er

Nicolai Sehested, rorsmand og skipper på det danske SailGP-hold, fortæller i dag til Minbaad.dk, at holdet agter at slå rekord rundt om Fyn i juni. Tiden, de skal slå, er 10 timer og 7 minutter. Senere vil man forsøge at slå rekord om Sjælland. GC 32er er på vej til Aarhus.

Af Troels lykke |

Minbaad.dk har i dag været et til et YouTube-pressemøde med den 30-årige SailGP-skipper Nicolai Sehested og den lidt ældre gast, Martin Kirketerp.

De smilede, selvom det er længe siden, at de har sejlet, men de så skarpe ud og holder sig i form. 

- Jeg cykler meget, nogle gange én time, nogle gange mere, kan godt lide at presse mig selv. Før var jeg oppe og veje 94 kilo, nu er jeg nede på 79 kilo. Der er en vægtgrænse på GP50eren, og det er vigtigere, at grinderne vejer mere, siger Nicolai Sehested, der til dagligt bor i København med den tidligere landsholdssvømmer Rikke Møller Pedersen.

Dansk stævne aflyst

Alt er aflyst i SailGP-serien, også det stort anlagte stævne i efteråret i København, men man forventer, at det i stedet kommer til København næste år:

- Der arbejdes på det, fortalte Rockwools PR-chef Mirella Vitale på dagens virtuelle pressemøde.

Først næste år til april skal der sejles i GP50-klassen i San Francisco, USA.

Der skal derfor ske noget for det dybt professionelle hold.

GC32er til Aarhus

Til juni kommer Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstners GC32er til Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor den samles. Rockwool-holdet har leaset båden, så man kan holde sig skarpe til søs.

- Midt i juni vil vi træne i Aarhus og satser derefter på at sejle rundt om Fyn og vil sætte rekord, og det bliver med det sædvanlige hold, som også er på vores GP50er. Vi vil starte et sted på Nordfyn, er planen, forklarer sejlerne og uddyber:

- Vi tror på, at vi kan slå rekorden (på 10 timer og 7 minutter, sat af Extreme 40, red.), men vi sejler ikke i over 10 m/sek. Senere vil vi i juli forsøge at slå rekorden rundt om Sjælland, der blev sat af Carbon3 (på 14 timer og 50 min. red.). Det bliver hårdt at slå også, da Carbon3 kunne sejle i hårdt vejr.

Dansk hold med én austrailer

Det danske hold består af fem danskere og én australier:

- Nicolai Sehested, 30 år, fra København (rorsmand)

- Tom Johnsen, 28 år, fra Mandurah i Vestaustralien (wing-trimmer)

- Rasmus Køstner, 41 år, fra Middelfart (flight controller) 

- Martin Kirketerp, 37 år, fra Århus (grinder)

- Hans Christian Rosendahl, 23 år, fra København (grinder)

- Lars-Peter Rosendahl, 23 år, fra København (grinder)

content-loader
content-loader
content-loader