Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Aarhus er en moderne, urban, grøn by, der udmærker sig ved at være vært for bæredygtige arrangementer. Her ses Sehested og mandskab i Sydney sidste år. Foto: Sailgp

Verdens hurtigste F50-sejlbåde i SailGP flytter prestigestævne fra København til Aarhus

SailGP har valgt Aarhus som vært for den fjerde event i det globale mesterskabs anden sæson. Stævnet skulle i år have været holdt i København af KDY. I stedet er den jyske hovedstad vært den 20.-21. august 2021, hvor Rockwool er stævnesponsor.

Af Troels Lykke |

Rockwool skal være hovedsponsor for SailGP's skandinaviske debut, når verdens hurtigste kapsejlads skydes i gang i på den naturskønne Aarhus Bugt 20.-21. august 2021.

Grandprixet markerer første mulighed for at sejle på hjemmebane for styrmand Nicolai Sehested og resten af det danske SailGP-hold, som Rockwool sponsorerer. Holdet debuterede i SailGP tidligere på året, skriver Rockwool i en pressemeddelelse.
 
Rockwool Aarhus SailGP finder sted i Aarhus Ø, byens nye pulserende kvarter ved havnefronten, med kapsejlads i den omkringliggende bugt.

Den bæredygtige, moderne by er en erfaren international eventvært og en verdenskendt sejlsportsvenue, der fornylig iscenesatte VM i sejlads i 2018. 

SailGP begynder i San Francisco

SailGP – sejlsportens topliga – begynder sæson 2 næste år i San Francisco den 17.-18. april, inden den lægger vejen forbi New York (4.-5. juni) og Plymouth, Storbritannien (17.-18. juli) på vej til Danmark.

Den europæiske del af sæsonen er planlagt til at fortsætte i deltagerlandene Frankrig og Spanien. I alt rummer sæsonen 7-10 grandprix-events, inden vinderen kåres og tildeles den største pengepræmie i sejlads på 1 million US dollars.

SailGP's liste over deltagende landshold er nu oppe på otte med den seneste tilføjelse af New Zealand til mesterskabet, hvilket bringer antallet af rorsmænd i ligaen med olympiske guldmedaljer op på fire, Sir Ben Ainslie/Storbritannien, PeterBurling/New Zealand, Nathan Outteridge/Japan og Tom Slingsby/Australien.

Russell Coutts: Aarhus er en moderne, grøn by

Manden i spidsen for SailGP, Sir Russell Coutts forklarer:

- Aarhus er en moderne, urban, grøn by, der udmærker sig ved at være vært for bæredygtige arrangementer. Den bliver en ekstraordinær kulisse for vores første nordeuropæiske event. Rockwool Aarhus SailGP ligger lige midt i vores anden sæson, hvor nogen af vores atleter vender tilbage fra OL for at være med til at forstærke den nationale rivalisering på verdens hurtigste både. Det bliver uden tvivl en af årets mest spændende kapsejladser.

Direktør for Rockwool, Jens Birgersson deler denne begejstring:

. Som stolt dansk virksomhed er Rockwool glad for, at SailGP kommer til Danmark for første gang nogensinde i 2021. Denne begivenhed giver os mulighed for at kommunikere om de emner, vi føler stærkt for - bæredygtighed, teamwork, innovation og at inspirere folk til at leve et mere sundt og aktivt liv. Aarhus er et fantastisk udstillingsvindue for disse værdier.

Også styrmand på den danske F50'er, Nicolai Sehested fra København, ser frem til stævnet i Aarhus:

- Det første SailGP-event nogensinde i Danmark kommer til at blive nogle af de mest fantastiske kapsejladser, som danske fans har set. Aarhus har godt sommervejr og støttende fans, der kan se løbet fra byens centrum. Vi ser virkelig frem til at repræsentere Danmark på hjemmebane og vise, hvad vi kan i disse fantastiske både.

Aarhus-borgmester er klar 

Jacob Bundsgaard, der selv tidligere har sejlet, og nu sidder i borgmesterstolen i Aarhus, forklarer:

- Aarhus glæder sig til at være vært for en dansk SailGP-event i august 2021. Aarhus Bugten, der omgiver eventområdet ved Aarhus Ø, bliver mødested for de hurtigste kapsejladsbåde i verden. Vi ser frem til at byde de internationale hold velkommen i vores by.

- Det er virkelig spændende for Aarhus at byde den danske SailGP-event velkommen og bringe internationale topatleter til vores by. Det giver glæde og spænding og er en stor inspiration for vores unge, talentfulde, lokale sejlere, og det er noget, jeg selv ser meget frem til, uddyber Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus.

Også Lars Lundov, administrerende direktør for Sport Event Denmark, hopper med på den begejstrede bølge:

- Med SailGP tilføjer vi endnu en verdensklassebegivenhed til den danske sportskalender, der skaber både national og international opmærksomhed. Vi ser frem til at bruge den opmærksomhed og SailGPs stærke bæredygtighedsagenda til at hjælpe med at sætte fokus på bæredygtige løsninger på land og til søs.
 
I den indledende sæson tiltrak SailGP events mere end 133.000 tilskuere med et globalt publikum på over 256 millioner og en gennemsnitlig økonomisk effekt på US $ 23 millioner per eventlokation.

content-loader
content-loader
content-loader