Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Line Markert ønsker at klubberne indstiller al aktivitet indtil videre for at undgå coronasmitte. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion

Formand for Dansk Sejlunion om coronakrise: Udskyd al aktivitet i sejlklubberne

Vi anbefaler, at fælles foreningsaktivitet i klubberne udskydes eller aflyses, skriver Line Markert, formand i Dansk Sejlunion.

Af Troels lykke |

Line Markert blogger i dag på DanskSejlunion.dk:

Bekymringen for udbredelsen af corona-virus i Danmark har skabt hidtil helt ukendte og meget bekymrende forhold i Danmark. Det får også store konsekvenser for idrætten og sejlsporten.

I Dansk Sejlunion bakker vi sammen med DIF og idrættens øvrige organisationer op om regeringens initiativer og anbefalinger, som hviler på stærke, sundhedsfaglige argumenter. Hensynet til vores velfungerende sundhedsvæsen og til de patienter, der er særligt udsatte, vejer tungere end alt andet.

Alle har et ansvar

Derfor har vi selv truffet nogle meget vidtgående foranstaltninger med aflysning eller udskydelse af arrangementer og aktiviteter på land og på vandet.

Der tegner sig også et tilsvarende billede i udlandet, hvor de store forårsstævner i Palma og Genoa er blevet aflyst. Det udfordrer udtagelsen og kvalifikationen til OL.

Dansk Sejlunion har indtil videre udskudt generalforsamlingen, miniklubkonferencer, workshops og kurser. Vi har også afbrudt vores elitesejleres deltagelse i træningslejre i udlandet, og sejlere og trænere er på vej hjem.

I vores egne foranstaltninger skelner vi ikke mellem om arrangementer og aktiviteter er større eller ej. Vi aflyser eller udskyder alt for at bidrage til at begrænse og forsinke smitten med coronavirus. Vi har alle et ansvar for at inddæmme spredningen af coronavirus i videst muligt omfang.

Klubbernes situation

Jeg ved, at en række sejlklubber allerede har taget samme skridt, og jeg vil meget stærkt opfordre sejlklubberne og klasseorganisationerne til at lægge sig på samme kurs, selvom træningssamlinger og internationale kapsejladser står for døren, og det er højsæson for aktivitet i klubhusene med generalforsamlinger, klubaftener og eksaminer.

Vi anbefaler, at fælles foreningsaktivitet i klubberne udskydes eller aflyses. I kan læse om sejlunionens anbefalinger i denne artikel.

I er også velkomne til at kontakte sekretariatet, hvis I har brug for et godt råd eller eksempelvis til en vurdering af, hvordan sædvanlige formaliteter kan overvindes.

Forholdsregler kan ramme økonomisk

Jeg ved godt, at disse forholdsregler vil ramme klubberne og udviklingen af dansk sejlsport – måske endda hårdt. Det kan for eksempel være i de klubber, hvor restauratøren og dermed klubben lider økonomiske tab, fordi gæsterne holder sig væk. Eller hvis klubben har afholdt udgifter forud for aktiviteter, som må aflyses.

Ingen ved, hvor længe denne helt usædvanlige situation trækker ud. Jeg håber, at der snart begynder at komme mere positive meldinger om virussituationen i Europa. Hvornår vi selv er i stand til at genoptage aktiviteten, er helt uvist.

Alt er udskudt eller aflyst i marts måned, og vi forbereder at gennemføre de ting, der er planlagt i april. Men det er for tidligt at vurdere, om det reelt kan lade sig gøre.

Foråret er på vej

Når alt dette triste er skrevet, så kan jeg alligevel som bådejer og sejler ikke lade være med også at glæde mig til snart at komme på vandet igen. Det er faktisk forår. Bådene skal klargøres og søsættes. Og vi skal snart på de første ture.

Vi er privilegerede at have en fritidsinteresse, som bringer os på vandet og ud i naturen, hvor vi ikke kan bidrage til at sprede smitten.

Nyd det privilegium. Og følg opfordringen til at holde jer i gang – tag en sejltur, en løbetur eller en rask gåtur i naturen. Eventuelt sammen med jeres nærmeste, men ikke for tæt på andre.

Jeg vil gerne takke alle for at bakke op bag de fælles initiativer og restriktioner.

Line Markert
Formand for Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader