Gå til hoved-indhold
Tur
I over en måned har familien Ørnebjerg Bækholm og deres gast Camilla været fanget på Nuku Hiva. Foto: Familien Ørnebjerg Bækholm

Dansk sejlerfamilie fanget i Fransk Polynesien: Friheden kan så småt mærkes igen

Familien Ørnebjerg Bækholm har i seks uger været under lockdown på Nuku Hiva. Den 43 fod store båd, Atreju, føles efterhånden lille. Men nu kan de begynde at mærke friheden. Begrænset, men den er der. Cille Rosentoft har talt med langturssejlerne.

Af Cille Rosentoft |

Troels Bækholm, Sanne Ørnebjerg og deres datter Sally Lou på 4,5 år befinder sig pt. i lockdown på Nuku Hiva, Fransk Polynesien, hvor Minbaad.dk's blogger, Cille Rosentoft har været i kontakt med familien. Med sig ombord har de gasten Camilla. Hun er blevet som en del af familien efter mange uger ombord på båden.

Før den lange lockdown havde sejlerne et stræk på tre uger på havet. Læs mere om familiens eventyr her og her.

Jeg (Cille Rosentoft, red.) snakkede med Troels ombord på Atreju i går aftes. Selv på den dårlige forbindelse med både ekko og forsinkelse i lyden, kunne jeg høre, hvor glad han var. 

Verden åbner stille op, og for langturssejlere, som er i færd med at udleve deres drøm, er det en helt speciel nyhed. Eventyret kan fortsætte og den frihed, de alle jagter, kan nu mærkes og udleves igen.

Planlægningen er sat ind

Det er atter tilladt at sejle rundt i Marquesas, og oplevelserne venter på dem. Det betyder, at planlægningen og effektiviteten har sat ind, og den lille familie er i fuld gang med at gøre båden klar til afgang:

- Vi er gået i fuld sving med at gøre båden klar, hente vand, diesel, proviant, ordne propel, bund, pakke paddleboard ned og rydde op. Vi ved ikke helt, hvad øerne byder på, så vi handler som udgangspunkt ind til én måned, skriver Sanne på familiens Facebookprofil og uddyber:

- Vi glæder os virkelig over de gode nyheder og til at vores rejse kan fortsætte, i hvert fald lidt endnu. Vi må se, hvad de næste uger byder på, og om vi skal til at træffe nogle svære valg, eller om vi kan holde planen nogenlunde. Uanset hvad, så er den kommende luftforandring kærkommen.

Mærket for livet

Familien tager en del af øen med sig. Alle voksne ombord har fået en traditionel, polynesisk tatovering. Sanne og Troels beskriver det selv således:

- Tatoveringer her i Fransk Polynesien er noget helt særligt og fyldt med den vildeste symbolik og historie. Vi har fået fortolket vores egne historier, og hvad vi mente var vigtigt og fået dem som aftryk fra et helt særligt sted.

- Det er sådan, vi har det. Nuku Hiva er noget helt særligt for os. Det har været vores "hjem" de sidste seks uger, vi har mødt lokale og deres gæstfrihed, vi har oplevet øen og dens frugtbarhed, og vi har fået nye venner, og hvem ved, måske vender vi tilbage?

Jeg vil med på eventyr!

Eventyret har for en stund taget en drejning for familien Ørnebjerg Bækholm. Men de har heldigvis den rette indstilling, så de suger alt ud af eventyret. 

Inden jeg afslutter samtalen med Troels og Sanne helt derude i Stillehavet, får jeg sagt: “Nu får jeg endnu mere lyst til at besøge jer. Det tror jeg altså, at vi er nødt til på et eller andet tidspunkt…”.

De bliver lidt stille. Måske er det ved tanken om, at vi ankommer en familie på seks med alt, hvad det indebærer. Måske er det bare, fordi der er dårlig forbindelse?
Uanset hvad er de sådan en familie, som jeg godt gider at tage på eventyr med. Og jeg kender dem ikke engang.

Oplev dem live på Facebook fredag aften

Familien har planlagt at sejle fra Nuku Hiva lørdag morgen. Men inden de forlader den smukke ø, går de live på Facebook for at fortælle om op- og nedture og svare på spørgsmål.

Du kan opleve dem her i aften, fredag kl 21.00. Jeg skal i hvert fald se med. Og drømme mig til Nuku Hiva.

content-loader
content-loader
content-loader