Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
AFi 2Star er en del af af den danske 2Star Mesterskabsserien. Foto: AFI 2Star

Sejladser aflyses på stribe - men AFI 2Star i Aarhus håber fortsat

Doublehandsejladsen, der skydes i gang i midten af juni, er fortsat i stævnekalenderen - også selvom eventen ikke kan sejles under de nuværende restriktioner. Lempes restriktionerne efter den 10. maj kan en afholdelse blive mulig.

Af Sara Sulkjær |

Palby Fyn Cup, Classic Fyn Rundt og DH-DM. Tre store stævner, der siden coronavirussens indtog har måttet afblæse deres 2020-sejladser.

En anderledes optimisme spottes på Aarhusbugten. Her håber arrangørerne fortsat at afholde den populære doublehand-sejlads, AFI 2Star, der den 13. til 14. april skal bringe deltagerne fra Aarhus til Ballen på Samsø og retur:

- Vi afventer og ser, om der vil komme en mulighed for, under en eller anden form, at kunne afvikle kapsejladsen, lover stævneleder Kenneth Meier-Andersen i en besked til sejladsens tilmeldte.

Samarbejder med Dansk Sejlunion

De øjeblikkelige restriktioner, der gælder frem til den 10. maj, umuliggør en forsvarlig afholdelse af stævnet, men hvad der sker efter restriktionernes foreløbelige slutdato, er uvist for såvel arrangørerne som den øvrige danske befolkning med statsminister Mette Frederiksen i spidsen:

- Vi er i tæt kontakt med Dansk Sejlunion. Kommer der en åbning, vil vi derefter kontakte vores frivillige, Ballen Havn, Restaurant Dokken med flere, og se om det stadig er muligt med en afvikling og under hvilke forhold, forklarer Meier-Andersen og understreger: 

- En sådan afvikling skal selvfølgelig følge anvisninger fra regeringen og Dansk Sejlunion og ikke mindst kunne afvikles forsvarligt for vores frivillige, deltagere og samarbejdspartnere.

Forlænget mulighed for afmelding

For deltagere, der allerede nu er sikre på, at de ikke ønsker at benytte deres startnummer, er det, ifølge den oprindelige plan, muligt at annullere tilmeldingen og få startgebyret retur frem til den 1. maj.

En dato, der nu ekstraordinært forlænges til den 14. maj, således at de tilmeldte helt frem til en måned inden sejladsens start har mulighed for at fjerne deres navn fra deltagerlisten:

- Kommer der en afklaring således, at vi kan afvikle under det oprindelige koncept, kan vi dog vælge af ændre denne dato tilbage igen, påpeger Kenneth Meier-Andersen.

De aarhusianske arrangører vil løbende udsende opdateringer omkring muligheder for afholdelse af stævnet.

content-loader
content-loader
content-loader