Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Farum Sejlklub stod bag årets Sjællandsmesterskab. Foto: Bjørn Gullak Larsen
Kapsejlads
Farum Sejlklub stod bag årets Sjællandsmesterskab. Foto: Bjørn Gullak Larsen
Kapsejlads
Farum Sejlklub stod bag årets Sjællandsmesterskab. Foto: Bjørn Gullak Larsen

Wayfarer: Just og Friis viste ingen nåde ved Sjællandsmesterskaberne på Furesøen

Fire prikker i fem sejladser sikrer Mogens Just og Anders Friis en overlegen sejr ved Wayfarer-klubbens Sjællandsmesterskab. Flere dygtige sejlere kæntrede i de vanskelige vindforhold.

Af Sara Sulkjær |

Mogens Just og Anders Friis er i en klasse for sig. Det viste de to Wayfarer-sejlere endnu engang under weekends Sjællandsmesterskab, hvor de dygtige jollesejlere tog en sikker sejr blandt de 18 startende besætninger.

Besætninger, hvoraf flere blev udfordret af Furesøens kraftige pust og markante vindspring:

- Især de kraftige pust fra mange retninger var en udfordring for flere besætninger, og flere end set i lang tid måtte en tur rundt, forklarer Wayfarer-klubben i en pressemeddelelse.

Mærke drev i gaten

De to senere sjællandsmestre holdt tungen lige i munden. Ved lørdagens to sejladser lykkedes det Just og Friis at tage to prikker i to sejladser i den tiltagende vind.

I første sejlads drev et af mærkerne tilmed i gaten, og flere besætninger var ikke tilstrækkelig opmærksomme på erstatningsmærket og fik derfor ikke rundet rigtigt med DNF til følge.

Et faktum, der blot var med til at udbygge Kaløvig-sejlernes forspring.

Erfarne besætninger i vandet

6-8 sekundmeter og sol fra en skyfri himmel ventede sejlerne søndag. Som det var tilfældet lørdag, tiltog vinden en del over dagen – atter med de for Furesøen karakteristiske kraftige pust fra alle retninger.

- Dagen bød igen på mange kæntringer, og selv flere erfarne besætninger røg på rumpen, påpeger Wayfarer-klubben.

To førstepladser og én andenplads blev det til for Mogens Just og Anders Friis, der dermed i overlegen stil kan kalde sig sjællandsmestre foran Niels Alslev og Anders Pjetursson og med brødrene Riber fra Ho på tredjepladsen.

Næste Wayfarer-stævne er Jyske Mesterskab i Ho Bugt den 15. og 16. august.

Se resultaterne fra weekendens Sjællandsmesterskab her.

content-loader
content-loader
content-loader