Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Thomas Schmid fra Tyskland, der har vundet de sidste to internationale, danske mesterskaber, stiller op for at forsvare sin titel ved DM i Finnjolle den 21. - 23. august i Reersø. Foto Nikolaj Schwaner (DM 2018)

Dansk rekord ved DM med 49 Finnjoller på Reersø - tysker er favorit

49 joller er med, heraf 34 danskere er på startlinjen, hvilket er rekord i klassen, når Finnjolle-sejlerne skal finde deres danmarksmester i weekenden. Flere udlændinge er blandt favoritterne ved stævnet, herunder tyske Thomas Schmid.

 

Af Sara Sulkjær |

Coronavirussen har ikke efterladt de danske Finn-sejlere foran fjernsynsskærmen. Sejlerglæden og lysten til konkurrence er intakt, hvilket de rekordmange tilmeldte ved weekendens DM-stævne vidner om. 

Et stævne, der sejles i nordvestsjællandske Reersø med 49 sejlere fra ind- og udland på startlinjen. Heraf er de 34 danske, hvilket er ny rekord i klassen.

Nordmænd må blive hjemme

Yderligere ti norske sejlere havde meldt deres ankomst, men grundet de norske myndigheder har de måtte se stævnet forsvinde i horisonten. 

Tilbage står et stærkt felt med flere prominente Finn-navne. Ikke mindst tyske Thomas Schmid, der har taget sejren ved de sidste to DM-stævner, er værd at holde øje med.

Det samme er hollandske Cees Scheurwater og Bas De Waal, der blev henholdsvis nummer to og tre ved DM i 2018, ligesom den flerdobbelte danske mester, Otto Strandvig, naturligvis sejler sig ind i favoritfeltet.

Vejret på sejlernes side

Sidste års danske mester, Bo Teglers, kan sammen med sølvvinder Michael Staal ligeledes drille de store navne, når baneleder Jan Madsen skyder mesterskabet i gang:

- Alt i alt ser det ud til at blive en fantastisk weekend med god søsport, godt kammeratskab og mange hyggelige timer. Lige nu ser vejret også ud til at være på vores side, påpeger en forventningsfuld Michael Staal, sejler og bestyrelsesmedlem i Finnjolleklubben.

Se hele deltagerlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader