Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
470 sejlere må der sejle med indtil videre i Sjælland Rundt 2021. Foto: Helsingør Sejlklub
Kapsejlads
470 sejlere må der sejle med indtil videre i Sjælland Rundt 2021. Foto: Helsingør Sejlklub

Legendariske Sjælland Rundt udsolgt på fire dage med 92 både

Sjælland Rundt blev til efter anden verdenskrig, hvor lettelsen over igen at kunne sejle frit i Øresund resulterede i maratonsejladsen. I 73 år har sejladsen fungeret uden afbræk. Og i 2021 er sejladsen stadig hot, hvor der er ledige pladser til Anholt Race.

Af Troels Lykke |

Det går godt for Sjælland Rundt, der i 2021 kun tillader 470 sejlere på grund af corona.

-  Vi måtte lukke for tilmelding allerede efter fire dage, hvor vi var fyldt op. Vi er begrænset til 470 sejlere, der deltager på 92 både. Vi har derfor lavet en venteliste, så flere kan komme med, hvis andre melder fra, fortæller stævneleder Martin Anfeldt, Helsingør Sejlklub til Helsingør Dagblad.

Rollemodel for danske sejlklubber

Klubben har håndteret denne sommers maraton til søs så godt, så flere danske sejlklubber har opfordret Helsingør-klubben til at lave et "rejsehold", der tager rundt og rådgiver andre klubber i landet, så også de får mulighed for at gennemføre kapsejladser trods corona.

- Vi er ret stolte over, at det hele er gået så godt. Det har virkelig været med til at placere Helsingør på land- eller søkortet, siger Martin Anfeldt til avisen.

Som en del af 2021-udgaven af Sjælland Rundt er der nu også mulighed for at sejle en helt ny kapsejlads, ligeledes med start fra Helsingør og på samme dato.

Anholt Race er en distancesejlads på cirka 110 sømil, hvor deltagerne bliver udfordret på deres distance- og kapsejladsevner, samtidig med det er lettere at passe turen ind i tætpakket kalender.

Startede i 1947

Initiativtagerne til Sjælland Rundt-sejladsen var daværende købmand J.F. Madsen, formand for kapsejladsudvalget Willy Krogh Hansen og klubmedlemmerne skibsbygger Knud Petersen, skibstømrer Axel Aspman og elektriker Viggo Nielsen. 

Starten til den første 'Sjælland Rundt' gik søndag den 29. juni 1947 kl. 10.00 med Sjælland om bagbord. Der var 12 startende både, heraf otte spidsgattere i varierende størrelser, to kuttere og to folkebåde.

Herefter steg deltagerantallet hvert år, indtil rekordåret 1984, hvor der var 2074 tilmeldte både og adskillige starter.

Kilde: Helsingør Dagblad - klik og læs om sejladsens historie 

Se også Sjælland Rundt-video fra 1981:

content-loader
content-loader
content-loader