Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anholt bliver nu en del af Sjælland Rundt. Foto: Troels Lykke

Sjælland Rundt 2021 nu også med Anholt Race

- Til 2021-udgaven arrangeres en ekstra kapsejlads, som hedder Anholt Race. Det bliver for dem, som føler, at en hel Sjælland Rundt er lidt for lang eller tidskrævende, fortæller Helsingør Sejlklubs formand Kasper Wedersøe. Sejladen rykkes nu en uge frem. 470 sejlere må deltage.

Af Troels Lykke |

Helsingør Sejlklub er nu klar med en ny dato for den traditionsrige kapsejlads, Sjælland Rundt. Belært af dette års kapsejlads bliver der plads til 470 sejlere, mens der oprettes en venteliste for dem, der ikke når at tilmelde sig. 

Helsingør by skal samtidig være vært for EM i Ironman 2021, hvilket betyder, at Sjælland Rundt rykkes tidligere frem end sædvanligt.

Håbet er, at det også bliver lettere for mange sejlere at deltage, uden at det påvirker deres sommerferie, fortæller klubben i dag til Minbaad.dk.

Corona påvirker planlægning

Da corona endnu ikke har sluppet taget i verden, er der flere praktiske ting, som klubben må tage med videre i planlægningen til den kommende sejlads. 

- Belært af sidste år skal vi lave et andet tilmeldings-setup. Vi kommer til at sætte en begrænsning på 470 sejlere og opererer med en venteliste. Så hvis der bliver åbnet for flere sejlere fra myndighedernes side, vil vi invitere dem på ventelisten ud fra, hvem der stod på den først, fortæller Sjælland Rundt-skipper Martin Anfeldt. 

Det lidt anderledes set-up gør, at Helsingør Sejlklub melder datoen ud nu, men venter med at åbne for tilmeldinger, siger Anfeldt videre.

- Vi kommer til at åbne for tilmeldingen søndag den 1. november kl. 10:00. Derudover har vi nogle sejlere, som vi desværre måtte skuffe sidste år. De vil få lov til at tilmelde sig før alle andre og vil blive kontaktet direkte.

Datoen for næste års Sjælland Rundt bliver den 17. - 20. juni. 

Ekstra kapsejlads til Anholt med kortere rute

Som et ekstra tiltag bliver der arrangeret en kapsejlads i samme periode som Sjælland Rundt, fortæller formanden for Helsingør Sejlklub, Kasper Wedersøe: 

- Til 2021-udgaven vil vi arrangere en ekstra kapsejlads, som hedder Anholt Race. Det bliver for dem, som føler, at en hel Sjælland Rundt er lidt for lang eller tidskrævende. Da det kan arrangeres og afholdes som en selvstændig kapsejlads, vil vi kunne sikre, at deltagerne ikke blandes. Så det vil ikke påvirke begrænsningen på de 470 sejlere, som skal sejle den originale rute.

Tanken er dermed, at den nye kapsejlads med kortere rute bliver en ny og bedre til mulighed for de sejlere, der drømmer om at sejle Sjælland Rundt, men af praktiske eller sejladsmæssige grunde mener, at ruten bliver for lang. 

Tilmelding: www.sjaellandrundt.dk

content-loader
content-loader
content-loader