Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anholt bliver nu en del af Sjælland Rundt. Foto: Troels Lykke

Sjælland Rundt 2021 nu også med Anholt Race

- Til 2021 udgaven arrangeres en ekstra kapsejlads som hedder Anholt Race. Det bliver for dem som føler at en hel Sjælland Rundt er lidt for lang eller tidskrævende, fortæller Helsingør Sejlklubs formand Kasper Wedersøe. Sejladen rykkes nu en uge frem. 470sejlere må deltage.

Af Troels Lykke |

Helsingør Sejlklub er nu klar med en ny dato for den traditionsrige kapsejlads, Sjælland Rundt. Belært af dette års kapsejlads, bliver der plads til 470 sejlere og oprettet en venteliste til dem der ikke når at tilmelde sig. 

Helsingør by skal være vært for EM i Ironman 2021 og det gør at Sjælland Rundt rykkes tidligere frem end sædvanligt.

Håbet er at det også bliver lettere for mange sejlere at deltage uden det påvirker deres sommerferie, fortæller klubben i dag til minbaad.dk.

Corona påvirker planlægning

Da corona endnu ikke har sluppet taget i verden er der en masse praktiske ting, som klubben tager med videre i planlægningen til næste gang. 

“Belært af sidste år, skal vi lave et andet tilmeldings setup. Vi kommer til at sætte en begrænsning på 470 sejlere og operere med en venteliste. Så hvis der bliver åbnet for flere sejlere fra myndighedernes side, vil vi invitere dem på ventelisten ud fra hvem der stod på den først,” fortæller Sjælland Rundt skipper Martin Anfeldt. 

Det lidt anderledes setup gør at Helsingør Sejlklub melder datoen ud nu, men venter med at åbne for tilmeldinger siger Martin Anfeldt:

“Vi kommer til at åbne for tilmeldingen søndag den 1. november, kl. 10:00. Derudover har vi nogle sejlere som vi desværre måtte skuffe sidste år. De vil få lov til at tilmelde sig før alle andre og vil blive kontaktet direkte.”

Datoen for næste års Sjælland Rundt bliver d. 17.-20. juni. 

Ekstra kapsejlads til Anholt med kortere rute

Som et ekstra tiltag bliver der arrangeret en ekstra kapsejlads i samme periode som Sjælland Rundt fortæller formanden for Helsingør Sejlklub Kasper Wedersøe: 

“Til 2021 udgaven, vil vi arrangere en ekstra kapsejlads som hedder Anholt Race. Det bliver for dem som føler at en hel Sjælland Rundt er lidt for lang eller tidskrævende. Da det kan arrangeres og afholdes som en selvstændig kapsejlads, vil vi kunne sikre at deltagerne ikke blandes. Så det vil ikke påvirke begrænsningen på de 470 sejlere, som skal sejle den originale rute.”

Tanken er at den nye kapsejlads med kortere rute, giver bedre mulighed for de sejlere som føler Sjælland Rundt er for lang eller har svært ved at passe den lange rute ind i deres planer.

Derudover kan de 2 kapsejladser holdes adskilt for at overholde corona restriktionerne, men samtidig give mulighed for flere sejlere på vandet. 

Tilmelding: www.sjaellandrundt.dk

content-loader
content-loader
content-loader